BURASI 'ŞİFA' DEPOSU

BURASI 'ŞİFA' DEPOSU

Soğuk havaların etkisini göstermesiyle beraber hastaneler soğuk algınlığı şikayetiyle gelen hastalarla doldu. Hastalar ilaç tedavisiyle beraber bitkisel yöntemlere de başvurdu.

Aydın’da soğuk havaların etkisini göstermesiyle beraber vatandaşlar grip ve soğuk algınlığı şikayetiyle hastanelere akın etti. Doktorların tedavisinin ardından ilaç kullanan vatandaşların yanı sıra birçok faydalı bitki bulunduran aktarlar da tedavi için tercih edildi. 

 

BİTKİSEL ÇAYLAR TERCİH EDİLEBİLİR

 

Aydın’da uzun yıllardır aktarlık yapan esnaf, “Kış aylarında soğuk algınlığı ve gribe karşı zerdaçal, tacın, ıhlamur, papatya, ebegümeci ve ekinezya gibi bitkisel çayları kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Tabi grip ilerlemişse doktorun teşhisiyle ilaç tedavisi de olabilir. Kış aylarında normal çay ve kahve tüketiminin yerine bitkisel çayları tercih edersek, hem gribal enfeksiyonlardan vücudumuzu korumuş oluruz hem de direnç kazanırız” dedi. 

 

BİTKİSEL YAĞLARDA FAYDALI 

 

Küçük çaplı yanık ve yaralarda ilaç tedavisi yerine bitkisel tedavinin de etkili olabileceğini belirten aktar esnafı, “Biz bu tür yanık ve yaralar için kantaron yağı ve kudret narı dediğimiz yağları kullanıyoruz. Eskiden halk arasında bu yağların etkisi iyi bilinirdi. Tabi daha büyük yanık ve yaralar için de susam yağı ile damla sakızından oluşan bir karışım hazırlıyoruz. Bunun da etkisi oluyor” diye konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler