Büyükşehir Meclisi tek ses oldu

Büyükşehir Meclisi tek ses oldu

Aydın Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. oturumunda Ayasofya İmamı Mustafa Demirkan'a karşı Millet İttifakı tarafından okunan bildiri metnine Cumhur İttifakı da destek verdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. oturumu bugün saat 14:00'da Efeler'de bulunan Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıyı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yönetti. Meclis, olağan gündeminin yanı sıra Ayasofya İmamı Mustafa Demirkan’ın Atatürk’e hakaret içeren sözlerini de gündeme aldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Evrim Karakoz, Millet İttifakı adına CHP'li ve İYİ Partili meclis üyelerinin ortak kınama metnini okudu.

"HUKUKİ OLARAK GEREKENİN YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ"

Demirkan'ın hukuken yargılanmasının talep edildiği metinde "Kurtuluş Savaşı'nın başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tarihi ve kurucu şahsiyetine yönelik özellikle son dönemde artan saldırıları üzüntü, öfke ve milli birliğimiz açısından endişe ile takip ediyoruz. Bu kapsamda, 28 Mayıs 2021 Cuma günü Ayasofya Camii'nde düzenlenen ve devlet erkanının da bulunduğu bir divanda, imam Mustafa Demikran'ın, Mustafa Kemal Atatürk'ü kast ederek kullandığı kelimeleri şiddetle kınıyoruz. Bu zihniyete ve onun savunucularına şunu hatırlatmak isteriz; Ayasofya'nın bulunduğu İstanbul'u 6 Ekim 1923'te düşman işgalinden kurtaranda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kuranda Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Tarihimizde, İstanbul işgal altındayken milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal ve arkadaşlarına 'katli vaciptir' diye fetva veren işbirlikçi gönülzadeler çıkmışsa da, bu zihniyetin karşısında duran, her kim ki Mustafa Kemal ve Kuvay-ı Milliye aleyhine fetva verip düşmanlık yapar bilin ki, "Onların damarlarında kafir kanı akar" diyen Sütçü İmamlar vardır. Mustafa Kemal'e yönelik bu saldırıları gerçekleştirerek kendi tarihlerine ihanet edenler ulusal değerlerimizi hedef almaktadırlar. Bu saldırıdan en büyük zararı da inancımız görmektedir. Aydın Büyükşehir Belediyesi Millet İttifakı Meclis Üyeleri olarak, Atatürk'e yönelik bu saldırıları bir kez daha kınıyor, ortak tarihimize ve değerlerimize karşı ihanet içinde olan bu zihniyetin temsilcilerine karşı hukuki olarak gerekenin yapılmasını talep ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

"ATATÜRK TOPLUMUN ORTAK DEĞERİDİR"

Karakoz'un ardından söz alan Cumhur İttifakı Grup Sözcüsü Mustafa Arı, Atatürk'e yönelik gerçekleştirilen hakaretlerin kendileri tarafından da kabul edilemez olduğunu belirtti. Arı, "Millet İttifakı grubundan arkadaşlarımızın, Cumhuriyetimizin kurucusu, İstiklal Savaşı'nın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik, onun şahsını tahkir etmeye yönelik ifadeler konusunda gösterdikleri hassasiyet konusunda teşekkür ederiz.

Ayasofya'da bahse konu olay sırasında, bizim kamuoyundan takip ettiğimiz kadarıyla, bir ayet okunmuştur. O ayetinde meâli o şekildedir ancak o imam yada başka bir din görevlisi yada toplumun herhangi bir kesiminden bir kişi Cumhuriyetimizin kurucusuna, hepimizin ortak değeri olan Atatürk'ün şahsına ve onun inşa ettiği, kurduğu Cumhuriyet'e, bu Cumhuriyet'in kurum ve kuruluşlarına, değerlerine yönelik hakaret kastı içeren her ne ifadesi olursa, her ne tutum ve davranışı olursa bizde grup olarak şiddetle kınıyoruz. Atatürk bizim ortak değerimizdir, milli kahramanımızdır, Cumhuriyetimizin bakisidir, Kurtuluş Savaşı'nın kahramanı, başkomutanıdır. Dolayısıyla bu gibi konular üzerinden ifadeler kullanılırken de, sanki toplumun bir kesimini bu kişilerin, adı ne olursa olsun, sıfatı ne olursa olsun, Atatürk'e yönelik, ona hakaret kastıyla onu hedefe koymaya yönelik söz ve davranışlarının tutum aldığını düşünmek anlamsızdır. Dolayısıyla partimizde, meclis grubumuzda ve tüm teşkilatlarımızda Atatürk'e yönelik hiçbir bu manadaki hakaret kastı taşıyan ifadeyi kabul etmemiz mümkün değildir, kınıyoruz."
diye konuştu.

Başkan Çerçioğlu, tüm meclis üyelerine hassasiyetlerinden ve anlamlı sözlerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler