Büyükşehir üretiyor, Aydın kalkınıyor

Büyükşehir üretiyor, Aydın kalkınıyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 yıl önce başlatılan ve "Aile Tipi Koyunculuk" projesi doğrultusunda üreticilere koç hibesi yapmaya devam ediyor. Proje kapsamında kura ile belirlenen Sökeli iki üreticiye sakız koçları teslim edildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Başkan Özlem Çerçioğlu'nun hayata geçirdiği kırsal kalkınmayı önceleyen destekleme projeleri ile çiftçiye umut oluyor. 6 yıldır devam eden Aile Tipi Koyunculuk Projesi ile yüzlerce aile desteklemeden faydalanırken, binlerce koyunun da üretimi sağlandı. Koçarlı'da kurulan Sakız Koyunu Çiftliği'nde yetiştirilen; bakımı kolay, çoklu doğum oranı ve süt verimi yüksek olan sakız koyunları, iki farklı kategoride hibe ediliyor. Kura çekimi ile belirlenen üreticilere koyunların teslimi pandemi koşulları dikkate alınarak,Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerince adrese teslim şeklinde yapılıyor.

"SÖKE'DE İKİ ÜRETİCİYE TESLİM EDİLDİ" 

Bugünde bu proje kapsamında Söke'de projeye başvuran 2 üreticiye sakız koçları teslim edildi. Sakız koçlarının teslimine Aydın Büyüksehir Belediyesi Başkan Vekili Barış Altıntaş ve Genel Sekreter Yardımcısı Tahsin Kocaman, Aydın Büyükşehir Bölge Koordinatörü  Fatih Akkentli, Burunköy Mahalle Muhtarı Muharrem Kaçar ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri katıldı.

İlk teslim Burunköy'den Birgül Ateş'e yapıldı. Aydın Büyüksehir Belediyesi Başkan Vekili Barış Altıntaş tarafından teslim edilen koyunu alan Birgül Ateş, koyununa ilk olarak nazar boncuğu takarak, nazar duası okudu. Başkan Vekili Altıntaş, kadın üretici ile bir süre sohbet ederek, koyunları sevdi. 

"KADIN ÜRETİCİDEN BAŞKAN ÇERÇİOĞLUNA TEŞEKKÜR"

Burunköy'de ikamet eden ve Aile Tipi Koyunculuk Projesi kapsamında küçükbaş hayvan desteğinden yararlanan Birgül Ateş, “Çok mutluyum. Safkan koçumuzu teslim aldım. Destek projesine başvurduğum andan beri heyecanla bu günü bekliyordum. Allah Özlem Çerçioğlu'ndan bin kere razı olsun. Çok mutlu etti bizleri. Nazar boncuğunu taktık duamızı ettik. Sürümüzü de büytecez Allah'ın izniyle. Özlem Başkan'a  çok teşekkür ediyorum . Emeği geçen herkesin emeğine sağlık.

BURUNKÖY MUHTARI KAÇAR:"ÖZLEM BAŞKAN BİR TANE"

Teslim töreninde konuşan Burunköy Muhtarı Muharrem Kaçar, "Allah Özlem Başkan'dan razı olsun.  Her zaman üreticinin yanında oldu olmaya da devam ediyor.  Üreticilerimiz zor durumda. Bu zor zamanlarda Özlem Başkanımız desteğini fazlasıyla hissettiriyor. Çok önemli buluyorum yaptıklarını. Özlem Başkan bir tane. "dedi

"İKİNCİ KOÇ AĞAÇLI'YA TESLİM EDİLDİ" 

Aydın Büyüksehir Belediyesi Başkan Vekili Barış Altıntaş ve beraberindekiler daha sonra Ağaçlı Köyü'ne geçti.Burada üretici Coşkun Türkyılmaz'a sakız koçu teslim edildi.Koçunu teslim alan Türkyılmaz'ın mutluluğu görülmeye değerdi. Samimi bir ortamda geçen teslim sırasında Başkan Vekili Barış Altıntaş ve Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, Coşkun Türkyılmaz'ın kendi sürüsünden olan sevimli kuzuyu kucaklayıp sevdi. 

ÜRETİCİ TÜRKYILMAZ:"ÖZLEM BAŞKAN HER ZAMAN ÜRETİCİNİN YANINDA" 

Koçuna kavuşmanın sevincini yaşayan Coşkun Türkyılmaz, " Nasıl mutlu oldum anlatamam. Bu projeyi ilk duyduğumda hemen başvurdum. Benim koyunlarımında bazıları sakız koyunu. Özlem Çerçioğlu'na çok teşekkür ediyorum. Bizim için çok önemli bir destek. Sakız koyunu safkan ve özellikli bir tür. Pahalı bir tür. Bu destek benim için çok güzel oldu. Sakız koyununa meraklıyım özellikle ilgilendiğim bir tür. Üretmek istediğim bir tür. Çok mutluyum. Özlem Başkana ne kadar teşekkür etsem azdır. Her zaman üreticilerin yanında ve bizleri sürekli destekliyor. Allah ondan razı olsun. "dedi.

BAŞKAN VEKİLİ ALTINTAŞ:"BÜYÜKŞEHİR OLARAK BU DESTEKLERE DEVAM EDECEĞİZ"

Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Barış Altıntaş da bir teslim sırasında bir konuşma yaparak, büyükşehir olarak üreticinini her zaman yanında olduklarını belirtti. Altıntaş, "Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmaya tüm gücümüzle devam ediyoruz.Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'nun Tarımsal Hizmetler Dairemize verdiği talimat doğrultusunda 25 başın üstünde koyunu olan çiftçilerimize sakız koçu desteği veriliyor. Ekip arkadaşlarımızla birlikte insana dokunan, onların yükünü hafifleten projeler ve hizmetler gerçekleştiriyoruz. Girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğu ve yem fiyatlarını inanılmaz boyutlara çıktığı ve hayvancılıkla ilgilenen vatandaşlarımızın çok zorlandığı bu dönemde bu tip destekler vermeye Büyükşehir Belediyesi olarak devam edeceğiz" dedi.

2c5689f6-6387-4eb7-8878-57df95dc737d-001.jpg

101e8e03-6b81-42bd-8971-241da2e24046.jpg

aae1574a-8964-4b1d-88db-7952d6c8cb49-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler