Çankır'ın yerine Apaydın mı geliyor?

Çankır'ın yerine Apaydın mı geliyor?

CHP Aydın’da İl Başkanı Ali Çankır’ın milletvekilliği için istifa edeceğini açıklamasının ardından parti içinde yerine geçecek kişi  için sürpriz bir isim konuşuluyor.

2023 Genel Seçimler öncesi partilerde hareketlilik yaşanmaya devam ediyor. İktidar olabilmek için var gücüyle çalışan Millet İttifakı ortaklarından Cumhuriyet Halk Partisi, güçlü isimler ile seçime girmek için ince eleyip sık dokuyor. Birçok ismin aday adaylığı için hazırlık yaptığı CHP’de bugün sürpriz bir gelişme yaşandı. Aydın Kulis gazetesine verdiği demeçte seçim takvimi geldiğinde milletvekilliği için istifa edeceğini açıklayan İl Başkanı Ali Çankır, “İstifa edeceğim. O gün geldiğinde istifa edip başvurumu yapacağım" ifadelerini kullandı.

“TECRÜBELİ İSİM İL BAŞKANI MI OLACAK?”

Çankır’ın bu flaş açıklamasının ardından gözler yerine geçecek isimlere çevrildi. Çankır’ın ‘Seçimden 3 ay önce istifa edeceğim’ demesinin aksine, partiyi seçime hazırlamak adına yerine geçecek ismin daha önce atanması bekleniyor.  Parti içinde birçok isim konuşulurken en dikkat çeken kişi ise eski Bozdoğan Belediye Başkanı S.Tümer Apaydın oldu. Parti içinde birleştiriciliği ve tecrübesiyle ön plana çıkan Apaydın’ın isminin büyük destek aldığı öğrenildi. Kulislerde İl ve İlçe Örgütleriyle bütünlüğü sağlayacak isim olarak ön görülen Apaydın’ın yerel yönetim tecrübesi de göz önünde bulunduruluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler