Çarşamba pazarında fiyatlar el yaktı

Çarşamba pazarında fiyatlar el yaktı

Efeler ilçesinde her hafta Çarşamba günleri kurulan pazar alanında fiyatlar, vatandaşı isyan ettirdi.

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Meşrutiyet Mahallesi'nde her hafta Çarşamba günleri kurulan pazar alanı, hava sıcaklığının 45 dereceye ulaşması ile birlikte boş kaldı. Aydın'ın dört bir yanından gelen üreticilerin buluştuğu pazarda fiyatların yükseliği, vatandaşın tepkisini çekti. 

Pazar tezgahlarında bölürce 15, barbunya 10, bamya 12, patates 3, şeftali 12 ve kırmızı erik 10 liradan müşteriler ile buluştu.

"AZ AZ ALIP EVE DÖNÜYORUZ"

Bağ-Kur emeklisi olduğunu ve eşi ile birlikte yaşadığını söyleyen Remzi Kavaklı, gönlüne göre değil cebine göre alışveriş yapabilirdiklerini söyledi. Kavaklı, "Gelirimiz belli giderimiz belirsiz. Her ay daha az harcayabiliyoruz, her ay soframızdan bir şeyker eksiliyor. Kurban Bayramı geçti, ne bir kurban kesebildik ne hayır yapabildim. Eşimle birlikte yaşıyorum, canımızın çektiği şeyleri alamıyoruz bile. Geliyoruz buraya, cebimizdeki paraya göre patates alıyoruz, domates alıyoruz, alabilirsek biraz meyve alıp dönüyoruz. Canım bamya çekiyor, kilosu 12 lira diye paraya kıyamıyorum. Bu şekilde nereye kadar gidecek?" dedi.

"10 POŞETLE DÖNDÜĞÜM PAZARDAN 2 POŞETLE DÖNEBİLİYORUM"

Üniversite öğrencisi olduğunu ve dönem başlangıcına kadar geçimini garsonluk yaparak sürdürdüğünü söyleyen Pelin Bilice, geçinmekte zorlandığını ifade etti ve "Koronavirüs sürecinde çeşitli işlerde çalıştım, şu an bir kafede garsonluk yapıyorum. Aileme yük olmamak için geçimimi kendim sağlıyorum fakat artık zorlanıyorum. 3 senedir bu pazara gelirim, ilk zamanlarda 10 poşetle döndüğüm  pazardan artık 2 poşetle dönüyorum. Bu fiyatlar okullar açıldığında da devam ederse bizim işimiz çok zor." diyerek fiyatlara tepki gösterdi.

"KORONA KALABALIĞINI ÖZLEDİK"

Pazar alanında tezgah açan Semih Bıçakçı ise pandeminin bitmesiyle işlerinin azaldığını belirtti. Bıçakçı, "Bilmiyorum sıcaktan mıdır nedir ama işlerimiz kesildi. Pandemi sürecinde oluşan kalabalıkta oluşmuyor. Öyle bir durum var ki, fiyatlardan bizde şikayetçiyiz, müşteride şikayetçi, üreticide şikayetçi. O kalabalığı özlüyoruz tabii ama Allah milletimize virüs belasını tekrar vermesin" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler