Çerçioğlu'ndan bir ilk

Çerçioğlu'ndan bir ilk

Aydın Büyükşehir Belediyesi yenilebilir ve ekonomik değeri yüksek şevketibostan, sofralık fesleğen, reyhan, radika, dereotu, roka, tere, arapsaçı çeşitlerinin ardından şimdi de tıbbi ve aromatik bitkiler üzerinde de çalışmalara başlıyor. Proje kapsamın

Yerel gen kaynakları ve bunların korunması, çoğaltılması, üretime yeniden kazandırılmasını desteklemek için başlanan projede üretilen tohumlar da projenin diğer ayaklarında olduğu gibi isteyen herkese dağıtılacak.

 

Yenipazar Yerel Tarım Ürünleri serası ve İncirliova'daki Çiftçi Merkezi'ndeki üretim bahçesinde üretilecek olan tohumların önümüzdeki yıldan itibaren dağıtılması planlanıyor.

 

Tıbbi ve aromatik bitki arşivi çalışmasına Aydın'da tarım ürünlerini çeşitlendirmek için başlandığını belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ekonomik değeri yüksek ürünleri çiftçilerle buluşturacaklarını söyledi. "Çiftçimizin katma değeri yüksek ürünlere yönelerek kazancını artırmasını istiyoruz. Buna öncü olmak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullanan Başkan Çerçioğlu, "Bugün isteyen vatandaşlarımıza şevketibostan, sofralık fesleğenreyhan, radika, dereotu, roka, tere, arapsaçı gibi bitkilerin tohumlarını veriyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren de tıbbi ve aromatik bitkilerin tohumluklarını dağıtmayı planlıyoruz. Yaptığımız her çalışma çiftçimizin, Aydınımızın daha fazla kazanması için" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler