Çerçioğlu'ndan Jeotermal Çıkışı

Çerçioğlu'ndan Jeotermal Çıkışı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler’de düzenlenen deve güreşlerinde “Jeotermal” çıkışında bulundu. Çerçioğlu, "Bir an önce jeotermal bacalarından çıkan gaz salınımlarını açıklayın. Yoksa gereğini biz yapacağız" dedi.

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan AYTER alanında düzenlenen deve güreşlerine katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, jeotermal kaynakları bakımından Türkiye'nin dünyada yedinci sırada, Aydın'ın da Türkiye'de birinci sırada yer aldığını söyledi.

 

SADECE 1-2 TANESİ KURALLARA UYUYOR

 

Avrupa'da jeotermal santrallerinde yeni teknolojinin kullanıldığını, kontrollerin çok ciddi anlamda yapıldığını ve yapılan kontrollerde ortaya çıkan sonuçların da kamuoyuna açıklandığını belirten Çerçioğlu, “Aydın'da ise santrallerden yapılan gaz salınım oranının gizleniyor. Normal sınırların kat ve kat üstünde olduğunu bizler biliyoruz. Kentimizde jeotermal enerji insan sağlığına ve çevreye tehlikeli bir şekilde üretiliyor. Bu nedenle jeotermal enerjiye karşıyız. Mevcutta jeotermal firmalarından sadece 1-2 tanesinin kurallara uygun hareket ediyor. Buradan yetkililere sesleniyorum. Bir an önce jeotermal bacalarından çıkan gaz salınımlarını açıklayın. Yoksa gereğini biz yapacağız" diye konuştu.

 

BETON VE AVM OLMAYACAK

 

Büyükşehir Belediyesi'nin Aydın Tekstil alanında yapımı devam eden projesi hakkında da konuşan Çerçioğlu, "Aydın Tekstil, 177 dönüm ve kentin tam merkezinde. Biz, burayı Aydın halkı adına 100 milyon liraya kamulaştırdık. Orada hayata geçirmek istediğimiz projemizin birinci etap ihalesini yaptık. İkinci etabı da en kısa sürede yapılacağız. Projenin içinde özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin spor yapabilecekleri, bisiklet binebilecekleri ve rahat nefes alabilecekleri alanlar oluşturduk. İçinde kütüphane, konferans salonları, çay bahçeleri olacak. Yani beton olmayacak, AVM olmayacak. Bina olmayacak, yeşil alan olacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler