GARAJ SİNEMA MÜLTECİ ÇOCUKLARI AĞIRLADI

GARAJ SİNEMA MÜLTECİ ÇOCUKLARI AĞIRLADI

Adnan Menderes Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan, Mustafa-Çiğdem Aslan Çifti otomobilleri için kullandıkları garajı geçtiğimiz günlerde sinemaya çevirmişti. Aslan çiftinin “Garaj” sinemasına bu hafta mülteci çocuklar konuk oldu.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Aslan ile ADÜ Aydın MYO Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim üyesi Psikolog Çiğdem Aslan tarafından hayata geçirilen “Garaj sinema” projesi minik misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

 

30 MÜLTECİ ÇOCUK KATILDI

 

Aydın’da yaşamlarını sürdürmeye çalışan 7-14 yaş arası yaklaşık 30 çocuk Efeler Mahallesi’nde bulunan garaj sinemasında “Loraks” filmini izledi. Filmin sonunda oldukça mutlu oldukları gözlenen minik çocukların ilk sinema deneyimi olduğu öğrenildi.

 

ÇEVRE BİLİNCİ KAZANDILAR

 

Filmin ardından açıklamalarda bulunan Mustafa Aslan, “Loraks çevreci mesajlarla dolu bir film değil, militan bir çevre filmi. İnsan bu öykünün asıl kahramanı değil. Film, içi iyilikle dolu olsa bile insanoğlunun doğaya yıkım getirebileceğini ama doğanın da enin de sonunda bizim şefkatimize muhtaç olduğunu gösteriyor, "siz yok ettiniz, siz var edeceksiniz" diyor. Bu nedenle film çocuklara çevre bilinci kazandırması bakımından önemliydi. Savaştan kaçan ve bir şekilde yaşamını sürdürmeye çalışan çocuklara kapımız her zaman açık. Onların sosyal ve psikolojik adaptasyonu için her zaman mücadele ediyoruz. Birçok sivil toplum kuruluşu bu konularda faaliyetlerini sürdürüyor. Bizde üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler