Çerçioğlu'ndan Söke’ye Son Sistem Teknoloji hizmeti

Çerçioğlu'ndan Söke’ye Son Sistem Teknoloji hizmeti

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Ekipleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun talimatıyla Söke ilçesi Çavdar Mahallesi'nde bulunan paket arıtma tesisini en son teknoloji ile yenileyerek, otomasyon sistemine geçirdi.

Çavdar Mahalle Muhtarı Yalçın Pak, "Özlem Başkanımız bize  bu güne kadar saymakla bitmeyecek hizmetler sundu. Özellikle su konusunda bizleri hiç bir zaman çözümsüz bırakmadı. Allah razı olsun” dedi

"ÇAVDAR ARITMA TESİSİ SON TEKNOLOJİ İLE YENİLENDİ"

ASKİ Genel Müdürü Hakan Olkaç, ASKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Hakan Kirif, Aydın Büyükşehir Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli ile birlikte Çavdar Mahallesi'ne giderek yerinde inceledi Muhtar Yalçın Pak'a son teknoloji ile yenilenerek otomasyona geçirilen arıtma tesisi ile ilgili bilgi verildi. 

AKKENTLİ “ 16 ADET PAKET ARITMA TESİSİMİZ TAMAMEN OTOMASYON SİSTEMİNE GEÇİYOR”

Çavdar Mahallesinde bulunan ASKİ Paket Artıma sisteminin otomasyona geçtiğini ve kalan diğer mahallerinde Özlem Çerçioğlu’nun talimatları ile otomasyona geçeceğini belirten Akkentli “ Söke’de bulunan 16 adet paket arıtma tesisinin ilk otomasyon sistemi Özlem Başkanımızın talimatı ile ASKİ ekiplerimizi tarafından Çavdar mahallesine kuruldu. Yapılan çalışmada depo kazanları, vanalar, aktarma elemanları yeni ve modern sistemler kullanılarak yenilendi. Ayrıca son teknoloji otomasyon sistemi ile şebekenin işletilmesi için gerekli ölçümleri yapan elektronik cihazlar monte edildi. Bu takip sistemi sayesinde Aydın ASKİ Genel Müdürlüğü'nde bulunan SCADA Sistemi Kontrol Merkezine ulaştırılan bilgiler, burada operatörler tarafından değerlendirilip, gerekli işlemler yapılabilecek.. Kontrol merkezindeki bilgisayarlardan, vanalar ve pompalara komutlar (kapama, açma ve çalıştırma,durdurma) göndererek uzaktan bu ekipmanlara kumanda edilebilirken, dış istasyonlarda yapılan ölçümlerin tamamı Kontrol Merkezinde anlık olarak izlenebilecek. Söke merkez depolarımızın tamamında bu sistem kullanılıyor. ASKİ Genel Müdürümüz sistemin ilk çalışma anını görmek için bugün Çavdar mahallesine geldi. 

ÇAVDAR MUHTARI PAK:" ÖZLEM SU KONUSUNDA BİZİ HİÇ BİR ZAMAN ÇÖZÜMSÜZ BIRAKMADI”

Çavdar Mahalle Muhtarı Yalçın Pak, Özlem Başkanımıza çok teşekkür ederek, su konusunda kendilerini hiç bir zaman çözümsüz bırakmadıklarını ifade etti. Pak, “Özlem Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çok önemli bir proje  Özel İdare Zamanında kalma eski arıtma sistemimiz yepyeni son teknoloji parçalar kullanarak değiştirdiler. Her şeyi yenilendi otomasyon sistemi kuruldu müthiş bir tesis oldu. Bu gün ASKİ Genel Müdürümüz Hakan Olkaç ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörümüz Fatih Akkentli gelip bize bu sistemi anlattılar. Çok teşekkür ediyorum. Kendilerinden göletimiz ile ilgili de isteklerimiz oldu. Birlikte inceledik dinlediler Özlem Başkana ileteceklerini söylediler. Özlem Başkanımız bize  bu güne kadar saymakla bitmeyecek hizmetler sundu. Özellikle su konusunda bizleri hiç bir zaman çözümsüz bırakmadı. Fen İşleri olsun AYBA olsun her zaman bütün ekipleriyle bize hizmet sundu.  Allah ondan razı olsun."


whatsapp-image-2022-01-26-at-10-52-28.jpeg


whatsapp-image-2022-01-26-at-10-52-27-1.jpeg


whatsapp-image-2022-01-26-at-10-52-27.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler