ÇEVRECİLERDEN BAŞKAN ÖMER GÜNEL’E TEŞEKKÜR

ÇEVRECİLERDEN BAŞKAN ÖMER GÜNEL’E TEŞEKKÜR

Kentin doğal, tarihi ve kültürel değerlerini korumak için titizlikle çalışan Kuşadası Belediyesi etrafına hafriyat dökülen 300 yıllık anıt ağacın çevresini temizleyerek uyarı levhaları dikti.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) tarafından kendisine iletilen bir raporda Güzelçamlı Mahallesi Meşelikuyu Mevkii’nde bulunan koruma altındaki zeytingiller familyasından 300 yıllık dişbudak ağacının çevresine hafriyat döküldüğü bilgisinin yer alması üzerine vakit kaybetmeksizin harekete geçti. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından anıt ağacın ve diğer doğal alanlara bırakılan hafriyat ve molozlar temizlenirken ağaç  çevresine ve diğer alanlara levhalar yerleştirilerek buralara moloz ve hafriyat dökenlerle ilgili uygulanacak yaptırımlar konusunda uyarıda bulunuldu.

KISA SÜREDE TEMİZLENDİ

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in moloz ve hafriyat konusundaki duyarlılığına ve aldığı önlemler nedeniyle teşekkür eden EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü şöyle dedi: “Çevreye dökülen molozlar, hemen her turizm kentinin en büyük sorunlarından birini oluşturmaktadır. Biz de molozlarla ilgili Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e ziyarette bulunduk. Molozların ve kullanılmayan ev eşyaları gibi atıkların, kentin doğal kalmış alanlarına, yeşil makiliklerin içine ve dere yataklarına döküldüklerini gösteren bir rapor sunduk. Öncelikle Meşelikuyu mevkiinde harika bir peyzajı bulunan anıt dişbudak ağacının etrafına, Kirazlı-Yaylaköy yolunun kıyısına ve Müjgan Şavkay Dağı olarak bilinen Kemerönü mevkiindeki doğal alanlara dökülen molozların temizlenmesini talep ettik. Başkan Ömer Günel derneğimizi arayarak, konu hakkında ilgili birimleri ve kurumları bilgilendirdiğini, en kısa sürede temizleneceğini bildirdi. Her üç alandaki molozlar ve çöpler temizlendi. Kuşadası Belediyesi tarafından bu tip alanlara; çöp, moloz ve bahçe atığı dökenler hakkında 5326 Sayılı Kabahatlar Kanunu’nun 41. Maddesi gereği, 9.898 TL’ye varan para cezasının uygulanacağına dair birer uyarı tabelası dikildi. Bahse konu olan alanların temizlenmesi için gerekli çalışmaları yaptıran Belediye Başkanı Ömer Günel’e teşekkür ederiz. Kuşadası Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü tarafından da anıt dişbudak ağacının çevresine bir peyzaj çalışmasının yapılacağı ve tanıtım tabelasının dikileceği bildirildi.”

“TAHRİBATA İZİN VERMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise, doğal alanları korumanın önemine dikkat çekerek “Bu kentin her taşı, her karış toprağı bizim için değerlidir. Ekolojik alanlarımızı ve anıt ağaçlarımız gibi hem tarihsel hem de doğal olarak çok önemli olan varlıklarımızı kimsenin tahrip etmesine ve kirletmesine izin vermemiz mümkün değildir. Bu konudaki tavrımız, duruşumuz açık ve nettir” dedi.   

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler