CHP'Lİ ALTINTAŞ SERT KONUŞTU

CHP'Lİ ALTINTAŞ SERT KONUŞTU

Aydın Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Barış Altıntaş, yaptığı basın açıklaması ile koronavirüs sürecinin yönetim şeklini eleştirdi.

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte tekrar yükselişe geçen koronavirüs vaka ve kaynaklı ölümleri, Türkiye genelinde kısıtlama ve tedbirlerin tekrar uygulanmaya başlanmasına neden oldu. Ekim ve Kasım aylarında alınan kararlar ile hayatımıza giren tedbirler sebebi ile Aydınlı esnaflar zor durumda olduklarını söyledi.

Konu hakkında açıklama yapan Aydın Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Barış Altıntaş, sürecin hükümet tarafından kötü yönetildiğini iddia etti. Süreçte esnafın mağdur bırakıldığını söyleyen Altıntaş, "Bir süredir hafta sonları ve akşamları başımızdaki pandemi illetinden kurtulmak adına; esnafımız, işçimiz, işverenimiz işimizden gücümüzden oluyor, sırf bu bela defolup gitsin diye, tezgâhımızı kapatıyor, ekmek teknelerimizi elimizde tutmak adına, anamızdan atamızdan borç harç dayanmaya çalışıyoruz…

İşini kaybeden kardeşlerimizin durumu ise daha vahim. Ne evlerine ekmek götürecek paraları ne de çocuklarına gülümseyebilecek ruh halleri kaldı. Vatandaşımız perişan ama vatandaşımız; söz konusu memleketse, toplum sağlıysa diyor ve yutkunuyor.

SABRETMEK ESNAFA CANI İSTEDİĞİ GİBİ HARCAMAK YANDAŞ MÜTEAHİTTE

Vatandaşımız üzerine düşeni bu kadar fedakârca yaparken; hep açlık vatandaşa, bolluk AK Partili kodamanlara; sabretmek esnafa, canı istediği gibi harcamak yandaş müteahitte, işsiz kalmak benim genç kardeşime, işine iş katmak beş büyüğe, eve hapsolmak emeklime, istediği gibi fink atmak AKP yöneticisine ise, orada bir sorun var arkadaşlar… Her şey bir yana vatandaşından bu kadar fedakarlığı, açlığa, fukaralığa talimi isteyen hükümet, birkaç gün önce bir karar açıklıyor; Türkiye’ye girenlerden covid testi istenecekmiş artık. Uyanında balığa gidelim beyler. Meğer pandemi başlayalı 1 yıl oldu bizim havalimanları turiste kevgirden farksızmış… E biz bu çileyi niye çekiyoruz o zaman diye sormazlar mı adama? Niye işini, ekmeğini kaybetti bu esnaf, niye işsiz kaldı bu memlekette garson kardeşim, niye kahvehaneleri aylardır? Sizin iş bilmezliğinizin ceremesini bu millet daha kaç zaman çekecek?

Hanginiz çıkıp “evet aylardır sınırlarımız kevgir gibiydi, özür dileriz” diyecek erdemi gösterecek merak ediyorum… Artık beceriksizliğiniz örtmeye, iş bilmezliğinizi gizlemeye ne kılıf bulunuyor ne de örtü… Pandemi illeti bitmeden kalkın şu ülkenin üstünden de rahat edelim artık" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler