CHP'Lİ GÜRBİLEK İDDİALARI YALANLADI

CHP'Lİ GÜRBİLEK İDDİALARI YALANLADI

Kuşadası'nda 4 ayrı işletmede koronavirüs kurallarını ihlal ederek düzenlenen partilerde CHP Kuşadası Gençlik Kolları üyelerinin de yer aldığı iddia edilmişti. Partinin Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, iddiaları algı operasyonu olarak değerlendirdi.

Olay, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bazı işletmelerde cemiyet düzenlendiğine yönelik gelen ihbar üzerine harekete geçti. Belirlenen 4 otele baskın düzenleyen ekipler, adreslerde  parti düzenlendiğini tespit etti.

Koronavirüs kurallarını ihmal eden 60 müşteriye sosyal mesafe kurallarına uymamaktan 54 bin lira para cezası kesildi. Partilerin düzenlenmesine öncülük eden 4 işletmeye ise toplamda 20 bin 814 lira para cezası kesildiği öğrenildi.

Öte yandan, geçtiğimiz akşam birçok sosyal medya hesabından yapılan paylaşım ile partilerin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası Gençlik Kolları Teşkilatı tarafından organize edildiği ve emniyet güçleri tarafından yapılan baskının ardından olayın gizlenmeye çalışıldığı iddia edildi. "Kuşadası'nda CHP skandalı" başlığıyla yapılan binlerce paylaşıma CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek'ten cevap gecikmedi.

ALGI OPERASYONU OLARAK DEĞERLENDİRDİ

Ajans Aydın muhabirine yaptığı açıklamada iddiaların doğru olmadığını ve paylaşımların algı yaratmak için yapıldığını dile getiren Gürbilek, CHP Gençlik Kolları üyelerinin pandemi sürecinde böyle ortamlara girmelerinin söz konusu olmadığını söyledi. Gürbilek, "Bu iddialar kesinlikle doğru değil. Bu olay geçtiğimiz günlerde sosyal medyaya, Kuşadası’nda bulunan bir takım işletmelerde COVID-19 kurallarına uyulmadan işler yapıldığı yönünde görüntülerle düştü. Bu görüntüler üzerine Emniyet Müdürlüğümüz belli yerlerde COVID-19 denetimleri yaptılar, bu denetimler sonucunda da uymayan müesseselere ceza yazdılar.

Her ne hikmettir ki dün akşam saatlerinde belli bir kesim tarafından, bir siyasi partinin mensupları tarafından, algı yaratılmak istendi ve bu görüntüler sanki Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’nın bir organizasyonuymuş gibi lanse edilmeye çalışıldı. Tabii bunu da ciddi anlamda organize şekilde servis etti o algı operasyonunu yapmak isteyen troller.

Bize de ulaştı bu görüntüler, bizde baktık, zaten Gençlik Kollarımızın böyle bir ortamda bulunması söz konusu değil, bunu zaten biliyorduk." dedi.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Gürbilek, önümüzdeki günlerde konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi. Yapılanların iftira kampanyası olduğunu belirten Gürbilek, "Bir siyasi partiye ait troller CHP’li gençlerimize iftira kampanyası başlattılar algı oluşturmak için. Biz de bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde dosya hazırlayıp avukatımız aracılığıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız." diye konuştu.

Öte yandan iddiaların sonrasında CHP Kuşadası Gençlik Kolları Teşkilatı'na ait sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Dün akşam saatlerinde bazı sosyal medya hesaplarından bilinçli ve organize bir şekilde Gençlik Kollarımızla ilgili asılsız ve yalan haberler paylaşılmaktadır.Söz konusu iftira dolu paylaşımlarla ilgili Gençlik Kollarımızın uzaktan yakından hiç bir ilgisi yoktur.Bu haberi çıkaran ve yayanlarla ilgili gerekli yasal işlemleri başlatacağımızı ve suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuyla paylaşırız."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler