CHP’li kadınların iktidar yürüyüşü Kuşadası'ndan başladı

CHP’li kadınların iktidar yürüyüşü Kuşadası'ndan başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları tarafından “Kotalar Bize Dar, Hedefimiz İktidar” başlığı ile düzenlenen iki günlük İl Kadın Kolları Başkanları Toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile Kuşadası’nda başladı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda konuşan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara yürüdüğünü belirterek “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Biz kimsesizlerin kimsesi olmaya talibiz” diye konuştu.

SIRADIŞI PROJELERE İHTİYAÇ VAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 81 ilin kadın kolları başkanları ile bir araya gelmesinin ardından gerçekleşen toplantı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in açılış konuşması ile başladı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile büyük bir uyum içerisinde çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Ömer Günel “Sayın Özlem Çerçioğlu ile kol kola, omuz omuza vererek Kuşadası’nın tarihinde görülmemiş bir hizmet atağı başlattık. İki buçuk yıl içerisinde pandemi demeden, deprem demeden hizmet ürettik. Demek ki isteyince oluyormuş. Kuşadası’nda çok güzel şeyler oluyor” dedi. İnsanların kalıplarla düşünmeye şartlandırıldığını belirten Başkan Ömer Günel “İnsanların, hayal kurmaya başlaması, geleceğe dair umutlarını taze tutması gerekiyor. Gençlerimizin, kadınlarımızın daha fazla hayal kurması içinse sıra dışı projelere ihtiyaç var. Biz Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte sıra dışı projelere imza atmak için çalışıyoruz. Özellikle Y ve Z kuşağının talep ve beklentilerini dikkate almak büyük önem taşıyor. Bu amaçla geçtiğimiz günlerde Facebook ortaklığı ile yaşama geçirdiğimiz Kuşadası İstasyon Topluluk Merkezi’nin kapılarını açtık. Dünya genelinde sayıları 150 milyona yaklaşan dijital göçebeleri kentimize çekmek için Kampinova projesini yaşama geçirmeye çalışıyoruz. Dünya değişiyor, turizm değişiyor. Biz bunu fark eden iki başkan olarak Mars Koloniyi inşa ediyoruz” diye konuştu.

“EMİN ADIMLARLA İKTİDARA YÜRÜYORUZ”

Başkan Ömer Günel’in ardından konuşan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, hedeflerinin Cumhuriyet’in 100. yılını Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi CHP iktidarında karşılamak olduğunu söyledi. Şahsi iktidar düzeninin Türkiye’ye büyük zarar verdiğini ifade eden Aydın İl Başkanı Ali Çankır “Bu noktada Cumhuriyet Halk Partisi olarak sorumluluğumuzu biliyor ve bu bilinçle, mutlu yarınları mümkün kılmak için çok çalışıyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda kararlılıkla yürüyoruz. Bu süreçte kadın örgütleri bizlere büyük güç katacak ve iktidar yürüyüşümüzün öncüsü olacaktır” dedi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yaşama geçirdiği hizmet ve projelerin Aydınlılar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandığını ve bu durumun da CHP’ye olan güveni arttırdığını belirten İl Başkanı Ali Çankır “Emin adımlarla iktidara yürüyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılını Çankaya Köşkü’nde kutlamak ve güçlendirilmiş parlamenter sistemi tekrar yaşama geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.  

“AYDIN’DA YAŞIYORSANIZ YATAĞA AÇ GİRMEZSİNİZ”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, tüm CHP’li ilçe belediye başkanları ile verdikleri tüm sözleri birer birer yerine getirdiklerini belirtti. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılımlarına büyük önem verdiklerine dikkat çeken Başkan Özlem Çerçioğlu “Bizim en büyük projemiz kadın kooperatifleridir. 26 kadın kooperatifi ile birlikte çalışıyor ve kadın kooperatiflerine gerek kuruluş gerekse de üretim süreçlerine destek oluyor, ürettikleri ürünleri için pazar yaratıyoruz. Aydın’da yaşıyorsanız yatağa asla aç girmezsiniz, asla üşümezsiniz. Çünkü CHP’li belediye başkanları olduğu sürece bu ülke çok güzel günler görecek” dedi.

AYDIN KADINLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEHİR

Toplantıda konuşan Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, toplantıyı Aydın’da yapmalarının tesadüf olmadığını belirterek “Aydın’ın biz kadınlar için çok önemli bir yeri ve anlamı var. Kadınların köy ihtiyar heyetine ve muhtarlığa seçme ve seçilme hakkını kazandığı 26 Ekim 1933 tarihinden sonra yapılan ilk seçimde, Türkiye’nin ilk kadın muhtarı Aydın’dan seçildi. Partimizin ilk kadın Büyükşehir Belediye Başkanı olan Özlem Çerçioğlu da Aydın’dan seçildi. İşte bu nedenle bu toplantıyı Aydın’da yapmak istedik. Kadınların, yerel yönetimlerde ilk defa temsil hakkını kazandığı bir ilde olmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

“ERKEN SEÇİM DEĞİL, DERHAL SEÇİM İSTİYORUZ”

Türkiye’de kadınların en temel hak olan yaşam hakkı için mücadele eder hale geldiğini ifade eden Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka erken seçim değil, derhal seçim istediklerini söyledi. Nazlıaka sözlerini söyle sürdürdü: “Biz kadınlar, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde ülkenin kaderini değiştirmeye geliyoruz. Aşındırılmış haklarımızı geri almak için, kadın erkek eşitliğini sağlamak için, kadına yönelik şiddeti bitirmek için geliyoruz. Kadına yönelik şiddete 2 bin 240 TL bedel biçen adaletsizlikleri düzeltmek için kadın katillerini iyi hal indirimleri ile ödüllendirenlerden hesap sormak için geliyoruz. Bizler coşkun akan bir sel gibiyiz! Önümüzde durmaya ne güçleri ne de hadleri yeter.”

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar yürüyüşünün en önemli dinamizminin kadınlar olduğuna dikkat çekerek iktidara geldikleri ilk hafta İstanbul Sözleşmesi’nin tekrar yürürlüğe gireceğini belirtti. Kadına yönelik şiddetin artış gösterdiğinin altını çizen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu “Kadına yönelik şiddet asla kabul edilemez. Kadına uzanan her elin karşısında olacağız” dedi. CHP iktidarında kadın istihdamını özendirmek ve kadınların kayıt dışı çalıştırılmalarının önüne geçmek amacıyla mücadele edeceklerini vurgulayan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu “Kadınlara gelecek güvencesinin sağlanması gerekiyor. Bunun yanında, kadınlar liyakata uygun olarak yönetici olarak çalışabilmeli. Kadın olduğu için kimsenin önü kesilmemeli. Yönettiğimiz bütün kentlerde, yoksul mahallelerden başlamak üzere kreş açılması gerektiğini söylüyorum. Kadınların çocuklarını güven içerisinde bırakabileceği mekânlara ihtiyaç var. Aynı biçimde yaşlılar için mekanlar yapmalıyız ki kadınları yaşadıkları kentlerin farkına varabilsinler” dedi.

GELİYOR GELMEKTE OLAN

CHP’nin etnik kimlik, yaşam tarzı ve inanç üzerinden değil sosyal kimlikler üzerinden siyaset yaptığını kaydeden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kimseyi aç ve açıkta bırakmayacaklarını söyledi. Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu ve asla karamsar bir tablo çizilmemesi gerektiğini belirten Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Biz kimsesizlerin kimsesi olmaya talibiz” dedi.  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele etme hedefi ile iktidara gelen AK Parti’nin zorbalık, zulüm ve zam nedeniyle gideceğini belirterek sözlerini şöyle sonlandırdı: “3 Y ile geldiler, 3 Z ile gidecekler. Gönderenlerin başında da Z kuşağı gelecek. Geliyor gelmekte olan.”  

Toplantının ilk günü, konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından CHP’ye yeni üye olan Aydınlı gençlere rozet takılması ile son buldu.  

kadinkollari6043.jpg

kadinkollari6344.jpg

kadinkollari6123.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler