CHP'li Karakoz'dan orman yangınları hatırlatması

CHP'li Karakoz'dan orman yangınları hatırlatması

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Evrim Karakoz, ormanlık alanlarda bir kıvılcımın faturasının ağır olacağını söyledi.

Orman Genel Müdürlüğü verilerine göre Aydın’da toplam 327 bin 606 hektarlık bir orman alan bulunuyor. Geçtiğimiz yıl Söke’de Nazilli’de Karacasu’da orman yangınları çıkmış ve birçok alan yanarak kül olmuştu. Hatırlanacağı gibi tarihimizin en büyük orman yangınları, 2021 yılında ülkemizin birçok yerinde çıkmış ve 150 bin hektarlık bir alan kül olmuştu.

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, "Yaz başladı, yangın riski taşıyan ormanlık alanlar ve milli parklar sıkı gözetim ve denetim altına alınmalıdır. Son iki yıl yaşanan felaketler, can ve mal kayıpları bu yıl yaşanmamalıdır. Sıkı denetim ve mücadele ile bunun üstesinden gelinebilir." dedi.

ÖNCEDEN ÖNLEM ALINMALI

2022 yılında toplam 12 bin 384 hektarlık ormanlık alanı kül olduğunu hatırlatan Karakoz, "Ondan bir önceki yıl olan 2021’de tarihimizin en büyük orman yangınlarında 150 bin hektarlık alan kül oldu. Bu orman yangınlarında maalesef insanlarımızı kaybettik, doğal ortamda yaşayan canlılar yanarak öldü. Ekolojik denge bozuldu, milli servetimiz kül oldu." diye konuştu.

Sözlerine devam eden Milletvekili Karakoz, "Aydın Orman Genel Müdürlüğü; İl Jandarma Komutanlığı ve ona bağlı tüm birimlerle birlikte Aydın’ın 327 bin 606 hektarlık alanda bulunan her bir ağacı gecesini gündüzüne katarak korumalıdır. Bugün, yangınlar çıkmadan önce alınacak önlemler hayati değere sahiptir." vurgusunu yaptı.

KIVILCIMIN FATURASI AĞIR OLUR

Karakoz, sözlerine şöyle devam etti: "Orman Genel Müdürlüğü, Aydın’da ve ilçelerinde yangın çıkma ihtimali olan yerleri tespit etmeli, gerekirse önlemler alınması için kolluk güçlerinden destek almalı ve ormanlara giriş çıkışları denetlemelidir. Erken uyarı ve hızlı müdahaleyi etkin kılan gözetim, istihbarat ve acil müdahale sistemlerinin aktif olarak kullanılması gerektiğini de ifade eden CHP’li Karakoz; “tatil için Aydın’a gelenlere ve hemşerilerine seslenerek; kesinlikle ormanda ateş yakmayın, cam kırıkları, çöp ve şişe atmayın, bırakın sigara izmariti atmayı ormanlık alanda sigara bile içmeyin. Bir kıvılcımın faturası çok ağır olur. Herkes kurallara uysun ve dikkatli olsun, kontrolsüz ateş veya duman görüldüğünde de hemen 177 orman yangın ihbar hattını arayın."

KARAKOZ, JANDARMAYA TEŞEKKÜR ETTİ

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi olan Evrim Karakoz, Aydın’daki ormanlık alanlar ve milli parklar bölgelerinde, denetim yapan ve dağıttığı broşürlerle halkı bilgilendiren; Aydın İl Jandarma Komutanlığı’na ve bünyesinde ki Filo Komutanlığı'na, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na, Atlı Birlikleri’ne ve Motorlu Devriyeleri’ne teşekkür ederek, başarılar diledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler