CHP’nin korsan konvoyu İncirliova’da gerilime neden oldu

CHP’nin korsan konvoyu İncirliova’da gerilime neden oldu

CHP İncirliova İlçe Teşkilatı seçim döneminin başlaması ile birlikte Cumhur İttifakı ve CHP arasında imzalanan centilmenlik anlaşmasını bozarak Cumhur İttifakı’na ait günde korsan konvoy düzenlendi. Olası bir infiali Cumhur İttifakı kortejinde bulunanların sağ duyusu ve emniyetin çabaları önledi.

Seçim çalışmalarının başlaması ile miting ve mahalle toplantıları sonrası iki tarafın düzenleyeceği kortej ve konvoyların çakışmaması ilçede gerilime neden olacak durumların yaşanmaması için Cumhur İttifakı ilçe teşkilatları ve CHP ilçe teşkilatı arasında meydanın sıra ile kullanımını içeren bir centilmenlik anlaşması imzalanmıştı.

Söz konusu anlaşmaya göre 26 Mart günü konvoy düzenleyen CHP İlçe Teşkilatı Cumhur İttifakı’nın konvoy günü olan 27 Mart gününde de konvoy düzenlemeye kalkıştı. İkinci defa Erbeyli Mahallesi’nde toplantı düzenleyen CHP İncirliova İlçe Teşkilatı dönüşte konvoy düzenlemeyeceklerini sözlü olarak emniyet yetkililerine beyan etmiş olmalarına rağmen bir oldu bitti ile korsan konvoy düzenleyerek Cumhur İttifakı’nın kortej geçişi yapacağı kent meydanını adeta işgal etti.

Aynı sırada Cumhuriyet Mahallesi toplantısından dönen Cumhur İttifakı kortejinin alana girmesini engelleyen CHP konvoyu teşkilat başkanlarının ve emniyet yetkililerinin tüm uyarılarına rağmen konvoy geçişine devam etti. Ortaya çıkabilecek olası kötü sonuçları Cumhur İttifakı kortejini yöneten ekibin sağ duyulu uyarıları ve emniyet mensuplarının ciddi çabaları engelledi. İncirliova Cumhuriyet Meydanı'nda olup biteni endişe içerisinde izleyen vatandaşlar ise CHP İlçe Teşkilatı ve Belediye Başkan Adayı Osman Gökmen’in umarsız tavırlarına tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler