Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi

Aslen Ağrılı olan fakat maddi zorluklar nedeniyle Kuşadası'nda yaşadığını söyleyen Öztürk Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek çiftçiye verilen teşviklerin arttırılmasını istedi.

Kurban Bayramı'na 1 haftadan az bir süre kala Aydın'da kurulan hayvan pazarlarında hareketlilik başladı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen üreticiler, hayvanlarını Aydınlı vatandaşlar ile buluşturdu.

Aslen Ağrılı olduğunu söyleyen fakat ailesiyle birlikte Kuşadası'nda yaşadığını ifade eden üretici Öztürk Kaya, memleketinde tarlaları olmasına rağmen yeterli teşvik alamadıkları için Aydın'da inşaat işçiliği yaptığını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sesini duyurmak istediğini söyleyen Kaya, "Buradan Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; kaç senedir ona oy verdim, ben kendisine diyorum ki Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerini öldürme. Ege kalkınırken oralar unutulmasın" dedi.

"TÜRKİYE GENELİNDE ÜRETİM YOK"

Çiftçiye ve üreticiye sağlanan desteklerin faydalı olduğunu fakat 'yanlış' şekilde verildiğini söyleyen Kaya, "A partisi, B partisi aramayalım; doğruları konuşalım. Türkiye genelinde şu anda 0 noktasındayız, üretim yok. Bir kaç tane büyük firma var, onlarda gittikten sonra bizim milletimiz 0'ın altına inecek. Teşvik verilmeli, devlet destek veriyor fakat yanlış veriyor." diye konuştu ve ekledi, "Satarım 500 bin liraya Kuşadası'nda ki evi, 500 bin lirada devlet verse gider köye arazi alırım, yanımda da 4 tane aile çalıştırırım. Benim yanımda 4 tane aile çalışırsa büyük bir firmanın yanında kaç aile çalışır siz düşünün. Bu sayede benimde sigortam olur, ben de yaşlandığım zaman emekli olurum. Böylece benden olanlarda rahat yaşar, ben öldüğüm zaman bir servet kalır, çocuklarımda rahat yaşar. Şu anda Kuşadası'nda inşaatçılık yapıyorum, başka şansımda yok. Memlekette 80 dönüm pancar ekiyordum, kota düşürüldükten sonra onu bıraktım, ekmiyorum. Toprağım orada yatıyor. Ben traktörüme mazot koyamadıktan sonra, tarlamı ekip biçmedikten sonra ne olacak? Devletin verdiği tapu parasını orada eş dost yiyor, gerisine de "Ne olursa olsun." deniliyor. "

"BEN KULLANMAZSAM BENİM AYIBIM OLUR"

Aylık geliri 10 bin liranın üstünde olmasına rağmen 2 çocuğuyla geçinmekte zorlandığını ifade eden Kaya, babasının 5 çocuğu olmasına rağmen, daha az bir kazançla, ağa gibi yaşadığını söyledi. "4 tane kredi kartım var, aylık 40 bin lira borç geliyor. Ben ne yapayım?" sözleriyle tepkisine dile getiren Kaya, çiftçi ve üreticiye sağlanan teşviklerin arttırılması durumunda tekrar Ağrı'ya göçeceğini belirtti. Kaya, "Bu toprak bizim vatanımız, bu vatan da hepimizin toprağı. Biz bu bayrağın altında yaşıyorsak üstümüze düşeni yapmalıyız. Benim köyümde 80 haneden sadece 12 tane kalmış. Devlet şu anda imkan çıkartmalı. Bu imkan çıkartılırsa ve ben kullanmazsam bu benim ayıbım olur." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler