Didim'de 15 Temmuz için anlamlı kutlama

Didim'de 15 Temmuz için anlamlı kutlama

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü, Didim'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü, Aydın'ın dört bir yanında düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Didim'de de Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen programa İlçe Kaymakamı Halil Avşar, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Didim Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Ali Saçan, AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı ve partililer ile vatandaşlar katıldı.

AK Parti Didim İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen lokma hayrı ile başlayan etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Didim Merkez Camii İmamı Muhammed Karagülle tarafından vatan uğruna canını veren şehitler için Kuran-ı Kerim okunması sırasında duygusal anlar yaşandı. Etkinlikte, 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylara ilişkin video gösterimi de gerçekleştirildi.

Programda konuşma yapan Kaymakam Avşar, "Demokratik düzeni hedef alarak ülkemizin bekasını, devletimizin bölünmez bütünlüğünü, milli birlik ve beraberliğimizi parçalamaya kalkışan 15 Temmuz hain darbe girişiminin milli irademiz tarafından dünyada eşine az rastlanır bir kahramanlık örneği ile bertaraf edilişinin beşinci yılını hep birlikte idrak etmekteyiz. Hepimizin malumu olduğu üzere şu anda nasıl ki tüm Türkiye bütün meydanlarında bu anlamlı günü anmak için toplandıysa o gece de milletimiz kendi iradesine ipotek koymak isteyen, kökü dışarıda, ruhu satılık, üzerindeki üniformanın anlamını kavramaktan uzak hainlere karşı da işte böyle meydanları, caddeleri, köprüleri ve yolları doldurmuştu. O gece kahraman ordumuza sızmış bir avuç hainin başlattığı hain darbe girişimine karşı milletimiz 7’den 70’e kadını ve erkeğiyle, yaşlısı ve genci ile tek yürek oldu. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla aziz milletimiz milli iradesini ve geleceğe dönük umutlarını kendi benliğinin ötesine koyarak bir an bile düşünmeden tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü ve bedenini siper ederek bu hain darbe girişimine dur demiştir. Yüreğinde vatan sevgisi taşıyan, meydanları dolduran kahramanlarımız sayesinde hainlerin kafalarında yaptığı kirli hesap bozulmuş ve büyük Türk Milleti tarihinde hep yaptığı gibi bir destan yazarak canı pahasına bu planı engellemiş ülkesine, devletine, demokrasisine ve egemenliğine sahip çıkarak hiç kimsenin tahakkümü altına girmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya ilan etmiştir" dedi.

whatsapp-image-2021-07-16-at-10-47-31.jpeg

whatsapp-image-2021-07-16-at-10-47-31-1.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler