"Darbeler dönemi kapandı"

"Darbeler dönemi kapandı"

MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, demokrasi şehidi merhum başbakanlardan Adnan Menderes’i idam edilişinin 60’ıncı yıl dönümünde yayınladığı mesaj ile andı.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gerçekleşen darbe ve darbe girişimlerinin büyüme ve yükseliş ümitlerine, milli birlik ve dayanışma azmine, huzur ve barış ortamına iç ve dış odakların elbirliğiyle planlayıp uygulamaya geçirdikleri zincirleme suikastlar olduğunu belirten Başkan Alıcık, “Her darbe bir nevi işgaldir, gerilemedir, tarihin gerisine düşmek demektir. Her darbe kaos ve krizin serpilmesi demektir. Her darbe haksızlık ve kanunsuzlukların sivrilmesi demektir. Her darbe vesayetçi mihrakların, demokrasi düşmanlarının denetim ve kontrolü ele geçirmesi demektir” dedi.

“ALLAH BİRLİĞİMİZİ BOZMASIN”

“Millet iradesi yalnızca Allah’ın himayesine girer, bunun dışındaki her himaye, her vasilik ya yıkılacak ya da imha edilecektir” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Alıcık, açıklamasını şu şekilde tamamladı; 

“16 Eylül 1961’de Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan, 17 Eylül'de de hemşehrimiz Adnan Menderes İmralı Adası’nda idam edilerek şehit edilmişlerdir. Allah rahmet eylesin. Bu vesile ile hayatını kaybeden tüm mazlumlara, şehitlerimize, 15 Temmuz’da şehit düşen kahraman millet evlatlarına, Kovid-19’dan vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum. Gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum. Artık darbeler dönemi kapanmıştır. Türk-İslam ahlakıyla perçinlenmiş; akıl, adalet ve izanla pekişmiş, merhamet ve şefkatle yücelmiş aziz Türk milleti teşkilatçı karakteri, birlik ve beraberliği, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve gelişen demokrasimiz ile ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi hiçbir tehdide aldırış etmeden, vesayet arayışlarına gereken dersi verecektir. Allah birliğimizi beraberliğimiz bozmasın.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler