Demir: Tralleis'i bu yıl ziyarete açmayı planlıyoruz

Demir: Tralleis'i bu yıl ziyarete açmayı planlıyoruz

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demir, Ajans Aydın gazetesine yaptığı açıklamada Tralleis Antik Kentin öneminden bahsederken, Tralleis’i gezmek isteyenlere de müjdeyi verdi. Demir, “Bu yıl açmayı planlıyoruz.” dedi.

(Haber: Berna TURAN)

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Tralleis Antik Kenti büyüleyici görünümü ve geçmişten günümüze ulaşan hikayesi ile etkileyici bir yapı olarak dikkat çekiyor. Uzun yıllardır ziyaretçi girişine kapalı olan Tralleis Antik Kenti ile ilgili, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demir dikkat çeken bilgiler verdi.

“KISMETSE BU SENE ZİYARETE AÇMAYI PLANLIYORUZ”

Kazı çalışmalarının devam ettiği antik kent ile ilgili konuşan Demir, “Üç Gözler olarak tabir edilen agoranın duvarının tadilatı, valiliğin desteği ile sürüyor. Ancak turizme açılabilmesi için bir kaç çalışmanın yapılması gerekiyor. Bunlar başlıca güvenlik önemleri, aydınlatma, yürüyüş parkuru, tuvaletler ve kafe gibi eksiklikler. Ama kısmetse bu sene turizme açmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

“TADİLAT DEVAM EDERKEN YENİ YERLER TESPİT EDEBİLİYORUZ”

Tralleis antik kentinde çalışmalar devam ederken ziyarete açılabileceğini belirten Demir, “Tadilat esnasında yeni yerler bulunması nedeniyle açılış süreci uzadı. Yüzey araştırmaları bitmeden, yürüyüş parkuru gibi çalışmalar yapmak doğru olmaz. Bakın Efes’te hem kazı çalışmaları devam ediyor hem de turizme açık. Bizde aynı şeyi Tralleis için planlıyoruz.” dedi.

resim-2023-05-30-173035062.png

“ÜÇ GÖZLER BİR MARKA VE SİMGEDİR”

Demir sözlerini şöyle tamamladı:

“Tralleis halk arasında Üç Gözler olarak da biliniyor. Bu isim ayakta kalan üç kapılı bir agoradan, günümüzde görebildiğimiz tek yapıdan dolayı halk arasında Üç Gözler olarak yer alıyor. Olur da kazı çalışmaları sırasında daha fazla yapı gün yüzüne çıkarsa Üç Gözler’in adı değişir mi? diye soruyorlar. Üç Gözler ismi Tralleis’i simgeleyen bir marka haline geldi. Aydın’da pamuk ekilirse mesela inciri geçemez. Bu da öyle bir şeydir. Üç Gözler bir marka, simge haline gelmiştir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler