Yağışlar fiyatları etkiledi mi?

Yağışlar fiyatları etkiledi mi?

Aydın’ın Efeler ilçesinde yer alan salı pazarında, bu hafta ürünlerdeki fiyatların düşüşü vatandaşların cebini güldürdü. Aydın’da mevsim normallerine göre yağışlı geçen süreç pazarcıyı nasıl etkiledi?

(Haber: Berna TURAN)

Aydın Efeler ilçesinde her hafta salı günü gelenek gibi kurulan pazarda bu hafta fiyatlardaki düşüşler dikkat çekti. Geçen haftalarda kilosu 40-50 lira olan şeftali, kayısı, çilek ve erik gibi pek çok meyve 20 liraya kadar düştü. Domatesin fiyatı ise 10 liraya kadar düştü.

Üç yıldır pazarcılık yaptığını belirten Fahrettin Özkan, “Toprak suya doydu. Fiyatların düşmesiyle taze domatesleri herkes alabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Aydın’da 17 yıldır pazarcılık yaptığını belirten Ersin Keser, “Yağmur zamanında yağmadı. İklim dengelerinde bozulmalar başladı. Bu bozulmalar toprağımızı, tarımı etkiledi. Etkilenen tarım fiyatlara yansıdı.” dedi.

Uzun yıllardan beri pazarcılıkla uğraştığını söyleyen Necip Kaya şunları kaydetti: “Fiyatlar normale döndü. Üretim yaz aylarıyla birlikte arttı. Üretimin artmasıyla, fiyatlar etikete yansıdı. Yağışlar şu anlık fiyatlara etki etmedi. Bereket yağdı.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler