DEVE GÜREŞLERİ SEYİRCİSİZ OYNANSIN

DEVE GÜREŞLERİ SEYİRCİSİZ OYNANSIN

Türkiye Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Özgür Dülger, koronavirüs nedeniyle iptal edilen deve güreşi organizasyonlarının hayvanların sağlığı için oynatılmasını gerektiğini söyledi.

Türkiye Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Özgür Dülger, giderek artan koronavirüs vaka ve kaynaklı ölümleri sebebiyle iptal edilen deve güreşi organizasyonlarının seyircisiz olarak oynatılmasını talep ettiklerini belirtti..

Dülger, kendisine ait deve çiftliğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, geleneksel olarak yapılan deve güreşlerinin hayvan sağlığı açısından bu yıl da kesinti olmaksızın sürmesini dilediklerini ifade etti.

whatsapp-image-2020-12-17-at-17-29-30.jpeg

Güreşçi develer için güreşe katılmanın önemli olduğunu aktaran Dülger, "Develer güreşerek stres atıyordu. Bu yıl güreşmeyen develer çiftliklerde kendilerine zarar verecek. Güreşlerin bu yıl seyircisiz olarak yapılmasını istiyoruz." dedi.

Normalde her yıl kasım ve mart ayları arasında Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde 75 güreş organizasyonu yapıldığını aktaran Dülger, bu yıl salgın tedbirleri kapsamında tüm organizasyonların iptal edildiğini bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler