Didim Belediyesi'nden örnek karar

Didim Belediyesi'nden örnek karar

Didim Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı'nda alınan karar ile, ilçede bulunan pet shoplarda evcil hayvan satışı yapılması ve kent genelinde havai fişek atılması yasaklandı.

Didim Belediye Meclisi Mayıs Meclis toplantısı 1. Birleşimde görüşülen gündem maddeleri gereğince, "İlçemiz sınırları içerisinde yapılacak olan tüm etkinliklerde (düğünlerde, törenlerde, açık hava ortamlarında yapılan tüm etkinliklerde) ekolojik dengeyi bozması, gerek düştüğü yerde yangın çıkarma riskine karşı gerekse de gece atıldığında kuşların karanlıkta yönlerini bulamaması ve ölümlere neden olması sebebi ile havai fişek kullanımının yasaklanması" konusu gündeme getirildi. Meclis üyelerinin oy birliği ile ilçede havai fişek kullanımı yasaklandı.

HAYVAN SATIŞI YAPILMAYACAK

Didim Belediye Meclisinin Mayıs ayı meclis toplantısının 2. birleşimde görüşülen konuda ilçe genelindeki pet shoplarda (evcil hayvan satan işyerleri) akvaryum ve kafeste yaşayan kanatlı hayvanlar hariç diğer evcil hayvanların satışının yasaklanması konusu ele alındı. Akvaryum ve kafeste yaşayan kanatlı hayvanlar hariç diğer evcil hayvanların satışının yasaklanması konusu Belediye meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay "Geçtiğimiz aylarda çıkarmış olduğumuz meclis kararı ile ilçemizde hayvanlarımızın denek olarak kullanılmasını yasaklamıştık. Şimdi yeni bir kararla ilçede evcil hayvan satışını ve havai fişek kullanımını yasaklama kararı aldık. Umarım meclis kararımız kamuoyunda doğaya ve canlılara duyarlılık açısından bir farkındalık oluşturur" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler