Diyarbakır’dan geldi Aydın’da kendi işini kurdu

Diyarbakır’dan geldi Aydın’da kendi işini kurdu

Aydın’ın Efeler ilçesine iki sene önce memleketi Diyarbakır’dan gelen 37 yaşındaki Özge Ökten, kendi işinin patronu olmak istediği için memleketinde yaptığı işten istifa ederek Aydın’da kendi işini kurdu. Kafe işletmeye başlayan Ökten, “Ben esnaf olmayı çok sevdim. Herkes kendi işini yapmalı” dedi.

HABER: (Saniye BAŞKAN)

Yaklaşık bir buçuk ay önce kendi işletmesini açarak iş yeri sahibi olduğunu belirten Özlem Ökten, “Uzun yıllar boyunca çalışma hayatında yer alıyordum ama artık kendi işimin başında olmak istedim. Kendimi işimi de esnaf olarak yapmak istedim. Esnaf olmaya karar vererek böyle bir yola girdim. Hayalini kurduğum kafeyi açtım. Burada sıcak, soğuk içecek ve aperatif yiyecekler mevcut. İnsanlar aileleriyle, arkadaşlarıyla gelip keyifli vakit geçirip sohbet edebilecekleri bir yer. Kendi işimi yapmak hayalimdi. Ama bu şekilde içerikte bir yer açma düşüncesi yoktu. Ben tekstil üzerine bir şeyler açmayı düşünüyordum. Ama dükkânı görünce bu düşüncemin yerini başka düşünceler aldı. İnsanın kendi işinin başında olması çok güzel. En güzeli başkasını yüceltmek içi çalışmıyorsun. Kendin için üretip emek verip çalışıyorsun. Çocuğumla birlikte ayrı kalmadan zaman geçirerek ve çalışarak vakit geçiriyorum. Ben esnaf olmayı çok sevdim. Tabi ki zor yönleri de var ama her işin bir zorluğu vardır. Ben olumlu yönlerinin daha fazla olduğunu düşünüyorum” dedi.

6-001.jpg

“KAYBEDECEK BİR ŞEYİM YOK”

Hayallerinin peşinden gittiğini dile getiren Ökten, “Yapamazsam ya da başaramazsam düşüncesi en başta bende de vardı. Ama bu olumsuz düşüncelere yer vermedim. Yapamazsam diye düşünmeye başladığımda kaybedecek bir şeyim yok diyerek bu yolda emin adımlarla ilerledim. Kaybedeceğim tek şey para olacaktı onu da kazanarak geri yerine koyabilirdim. Yeniden deneyebilirim diye düşündüm. Hayallerimin peşinden gitmeyi çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

7.jpg

“BAŞARI DA BAŞARISIZLIK DA BENİM!”

Ökten, “İyisiyle kötüsüyle ben yaptım ve içimde kalmadı diyerek kendimi teselli ediyorum. Başarıyı da başaramamayı da benimdir diye kabullenerek yoluma devam ediyorum. Her iki duyguyu da sahiplenerek yoluma devam etmek benim huyumdur. Gerçekten bir şeyleri başarmak isteyenler için kimsenin dediklerine aldırış etmeyin. Çevremizde illaki bizim başarısız olmamızı ya da yükselmemizi istemeyen kişiler olacak. Eğer size doğru gelen bir düşünce varsa ve bu durumdan dolayı içiniz rahat ise o yol doğru yoldur” dedi.

8-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler