Emekliliğinde kendi markasını kurdu

Emekliliğinde kendi markasını kurdu

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan emekli Kimya öğretmeni Dilek Parlakoğlu emeklilik hayatında kendi markasını kurarak kısa sürede doğal ve uçucu yağ üretiminde yurt içi ve yurt dışında sektörde kendi adını duyurdu. Parlakoğlu, “Bu işte kendimi buldum ve çok keyif alıyorum” dedi.

HABER: (Saniye BAŞKAN)

Aydın’da yaşayan ve 28 yıllık kimya öğretmeni olan Dilek Parlakoğlu ikinci üniversite olarak Ziraat Fakültesini okuyarak emeklilik döneminde yapacağı mesleğin temellerini attı. Öğretmen ve Kimyager olan Parlakoğlu emeklilik hayatını üretmeden ve boş durarak geçirmek istemediğini belirtti.

5.jpg

Parlakoğlu, “Emekli olduktan sonra evde vakit geçirmenin hiç bana göre olmadığını fark ettim. Bitki ve kimya bilimlerini birleştirerek uçucu doğal yağlar üretmeye karar verdim. Bu fikri en başta ailem çok hoş karşılamamıştı. Dinlememi ve kendime vakit ayırmam gerektiğini bana söylediler. Ama ben bu şekilde mutlu olamayacaktım. Ailem de bana saygı duyarak benim bu düşüncemi desteklediler. İki sene önce kendimi markamı kurarak bu işlere adım attım. KOSGEB’ten destek aldım. Destek almadan bu işe başlamam benim için çok zor olurdu. Makineleri alarak tam anlamıyla üretim için gerekli temel ihtiyaçlarımı tamamlamaya başlamıştım. Bu süreçte sansım da yaver gitti. İşlemleri hallettim” ifadelerini kullandı.

2.jpg

TÜRKİYE’DEN İSVİÇRE’YE YOL ALAN YAĞLAR

İlk satışını yurt dışına gerçekleştirdiğini söyleyen Parlakoğlu, “Kendim doğal yağlar kullanan bir insanım ama üretimini yapacağım hiç aklıma gelmezdi. Daha üretime geçmeden benim müşterilerim hazırdı. İlk satışımı yurt dışına gerçekleştirdim. İsviçre benim ilk siparişlerimin gittiği yer. Daha sonra Türkiye’de kendi pazarımızı oluşturmaya başladık. İnternet sitelerinde satışlarımıza başladık. Kendimizi tanıttıkça farklı illerden toptan satışlarımız başladı. Bir mağaza açmaya karar verdim. Ama bu mağazayı Aydın merkezde düşünmedim. Çünkü Aydın merkezde insanların hayat telaşı daha fazla. Üretimini yaptığımız yağların değerini ve bilgisini bilen çok az sayıda insan var diye düşünerek Kuşadası’nda açmaya karar verdik. Kuşadası’nda Türkiye’nin hatta Dünya’nın dört bir yanından gelen çok çeşitli insanlar vardı. İlk siparişlerimizi zaten toplu bir şekilde yurt dışına göndermiştik. Bizim yurt içinde tanıtıma ihtiyacımız vardı bunu da Kuşadası sayesinde başaracağımıza inanarak fiziki ilk mağazamızı burada hizmete sunduk. Mağazamız çok sevildi. Biz ikinci bir mağaza daha açtık. Yazlık bir bölge olması satışlarımızı olumlu anlamda etkiledi. Tüm üretimlerimizi yaptık. Bu sezona hazırız. Aynı zamanda İzmir’de birkaç eczanede satışlarımız var. Bu sayıyı üreterek ve çalışarak giderek artırmayı amaçlıyoruz” dedi.

6.jpg

“ÜRETMEK ÇOK KEYİFLİ”

Parlakoğlu, “Öğretmenlik yaparken de çok keyif alıyordum ama bu iş tamamen farklı bir alanda. Çünkü ucu bucağı olmayan bir iş. Lavanta yağı, biberiye nar çekirdeği, incir çekirdeği yağlarının her birini üretirken çok farklı keyif alıyorum. Hepsi aromatik bitkiler ve benim aldığım haz her birinden çok farklı. Hedeflerim arasında kimsenin yapmadığı, çok spesifik yağlar var onları üretmeyi amaçlıyorum. Üretme aşamasında, yaptığımız denemeler, beklemeler numune almaları, kokuların kalıcılık oranlarını bekleme ve öğrenme süreçleri en güzel anları” diyerek sözlerini noktaladı.

8.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler