Doların yükselmesi kuaför sektörünü dibe çekti

Doların yükselmesi kuaför sektörünü dibe çekti

Para birimindeki bu hızlı değer kaybının, Türkiye ekonomisine özellikle özel sektörün döviz borçluluğu ve enflasyon cephesinde olumsuz etkiler yaratıyor.

Türk Lirası, son dönemde dolar karşısında en fazla değer kaybına uğrayan para birimleri arasında. Para birimindeki bu hızlı değer kaybının, Türkiye ekonomisine özellikle özel sektörün döviz borçluluğu ve enflasyon cephesinde olumsuz etkiler yaratıyor. Bizler de Ajans Aydın Gazetesi olarak Kuaför Ersin Ayvaz’a “Doların yükselmesi sizi nasıl etkiledi?” sorusunu sorduk, cevapları sizler için derledik. 

“ESNAF KAN AĞLIYOR”

Uzun zamandır kufaör işlettiğini söyleyen Kadın Kuaförü Ersin Ayvaz, “Döviz kurundaki artışın maliyetleri çok yüksek. Birçok işyeri ekonomik nedenlerle kapand. Dolar kuru neredeyse 11 TL olacak. Allah hepimize kolaylık versin. Ben bir esnafım, aldığımız malzemelerin neredeyse hepsini dolarla alıyoruz. Şu an gerçekten çok zor durumdayız. Bu gidişi durdurmaları lazım. Ne olacaksa olsun, bunu düzeltmeleri gerekiyor. Aksi halde işler çok daha kötüye gidiyor. Bazı esnaf arkadaşlar pandemi döneminde dükkanlarını kapattılar. Şimdi de esnaf arkadaşlarımızla konuşuyoruz, herkes kan ağlıyor. Eskiden hiç olmazsa günde 20 ve daha fazlası gelirken şimdi akşama kadar 5 müşteri ha geliyor ha gelmiyor. 

“BİR SENE SONRASINI GÖREMİYORUM”

“Bundan iki gün önce doların bu kadar yükseleceğini düşünemediğim gibi bundan iki gün sonra da ne olacağı hakkında hiçbir fikrim yok. Ancak yükselişin devam edeceğini ve bizim moralimizi daha da bozacağını düşünüyorum. Sonrasında döviz kuru sabah ne olmuş, akşam ne olmuş şeklinde kontrol etmelere devam edeceğiz gibi görünüyor. Kur artışı gelecek planlarımı baştan sona etkiliyor. Bir sene sonrasını göremememe sebep oluyor” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler