Efeler Belediyesi’nden ilk biber hasadı

Efeler Belediyesi’nden ilk biber hasadı

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, tarımsal üretimi desteklemek ve teşvik etmek için başlattığı Gödrenli Mahallesi’ndeki tarım arazisinde üretilen biberlerin ilk hasadı başladı.

Efeler Belediyesi tarafından, Gödrenli Mahallesi’ndeki tarım arazisinde üretilen biberlerin ilk hasadı başladı.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, tarımsal üretimi desteklemek ve teşvik etmek için ilçenin bereketli topraklarında üretime devam ediyor. Şevketibostan, enginar, kekik, ekmeklik buğday, karakılçık buğdayı ve daha birçok tarımsal ürünü yetiştiren Efeler Belediyesi, Gödrenli Mahallesi’ndeki 3 dönümlük biber tarlasından ilk mahsulü aldı. Nisan ayında biber fidelerini toprakla buluşturan kadın işçiler, sepetlerini %100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası’nda işlenecek süs ve acı biberlerle doldurdu.

FABRİKADA İŞLENİYOR, EFE BAKKAL'DA SUNULUYOR

Hasat edilen biberler, Efeler Belediyesi'nin tarım arazilerinde yetiştirilen diğer ürünler gibi belediyenin %100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası'nda işlenecek. Fabrikanın tamamı kadın olan işçilerinin biberlerden ürettiği konserve turşular, Efe Bakkal raflarında vatandaşların tüketimine sunulacak.

Efeler halkına daha rahat bir yaşam sunmak için tarımsal çalışmalara da önem verdiklerini söyleyen Başkan Atay, "Efeler halkımız için güvenli, sağlıklı ve uygun fiyatlı gıdayı sağlamayı da görev biliyoruz. Halkımıza ve Efeler'imizin bereketli topraklarına olan borcumuzu ödemek için çalışıyoruz" diye konuştu.

c5d-7492.jpg

c5d-7507.jpg

dji-0002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler