EFELER HALKI KİTAP KAFEYE KAVUŞTU

EFELER HALKI KİTAP KAFEYE KAVUŞTU

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, seçim vaadlerinden birini daha hayata geçirdi. Atay'ın önderliğinde gerçekleştirilen yeni proje ile Adnan Menderes Mahallesi'nde kitap kafe açıldı.

Başarılı projeleri ve yenilikçi bakış açısı ile adından tüm ülkede söz ettiren Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, bir seçim sözünü tuttu. Yaşlı, genç, kadın, erkek demeden Efeler'de yaşayan herkes için çalışan Atay, Efeler'in eksiklerinden biri olan 'kitap kafe'nin açılışını bugün saat 13:30'da gerçekleştirilen tören ile yaptı.

whatsapp-image-2021-01-20-at-14-48-442.jpeg

Geçtiğimiz seçim döneminde Efeler'de kitap kafeler açacaklarını söyleyen Atay, bu kafelerin ilkini Adnan Menderes Mahallesi'nde hayata geçirdi. Eski Tansaş Kavşağı mevkiisinde açılan kafe ile tüm vatandaşlar sessiz bir ortamda kitap okuyabilecek, ders çalışabilecek, projelerini gerçekleştirirken kahvelerini yudumlayabilecek. Pandemi kısıtlamalarının sona ermesinden sonra saat gece 02:00'a kadar açık kalacak olan kitap kafede gece saatlerinde servis hizmetide sunulacak. Engelli vatandaşlarında rahatça kullanabileceği şekilde dizayn edilen kafede vatandaşların ünlü isimlerle de buluşturulacağını söyleyen Atay, bir sonraki kitap kafenin Mimar Sinan Mahallesi'nde açılacağının müjdesini de verdi.

whatsapp-image-2021-01-20-at-14-48-443.jpeg


"BİR SÖZÜMÜZÜ DAHA TUTTUK"

Çevre illerden gelen yazarların ve birçok siyasetçinin de katılım gösterdiği açılış törenine vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi. Törende konuşma yapan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, "İnsanların siyasetten mutlu olabilmesi için yaptıklarının toplum tarafından benimsenmiş olması gerekir. Bu, onların bu eserleri ortaya çıkarmaktaki mutluluklarını ortaya koyar. Seçimden önce verdiğim sözlerin hepsini yerini getirmek için çalıştım, iki yıl dolmadan birçok sözümü yerine getirdim. Bu da o sözlerimden bir tanesiydi." dedi.

Daha birçok kitap kafe açılışı gerçekleştireceklerini dile getiren Atay, Aydınlılara seslendi ve "Yalnız Adnan Menderes Mahallesi'nde değil Efeler ilçesinin birçok mahallesinde kitap kafe yaparak, çocuklarımızın eğitim alanında gelişmesi, bilgilerinin artması yönündeki çabalarımızın yanı sıra aynı zamanda kadınlarımızın da öğretmenlerimiz tarafından bazı el becerilerinin artıracakları ortamları sağlamak onları aile bütçelerine katkı yapmaları yönünde gerekli her türlü çalışmayı yapmaya da hazırım.

Buradan Efeler Belediye Başkanı olarak bir isteğimi yinelemek istiyorum. Birçok kapalı okul var, okulların kullanımına izin verilmesi halinde öğretmenlerimizin, özellikle köylerde bulunan kadınlarımızın sosyalleşmesi için çeşitli etkinlikler sunmak istiyoruz. Bunun örneğini Serçe Köy'de yaptık, ilkokulumuzu kültür merkezi haline getirdik. İnanın insanlarımız o kadar mutlu ki; birlikte sosyalleşmenin kültür alışverişinde bulunmamanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Bugün açılışını yaptığımız eserin aynısını Mimar Sinan Mahalle'mize de kazandıracağız."
ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2021-01-20-at-14-48-444.jpeg

"SERVİS İMKANI SUNULACAK"

Açılışı gerçekleştirilen kitap kafenin çalışma sisteminden de bahseden Atay, ailelerin çocuklarını rahatça buraya gönderebileceğini söyledi. Atay, "Aydın'ın en büyük ilçesi efeler ilçesinde saat 17:00’dan sonra çocukların ders çalışabilecekleri herhangi bir ortam yok. Yasaklar olmadığı sürece gece 2’ye kadar bu kafe çocuklarımıza, gençlerimize hizmet verecek. Gece 2'de ise burada bir aracımız bulunacak çocuklarımızı istediği zaman evlerine güvenli bir şekilde ulaştıracak.

Bunların hepsini size söz verdim ve yerine getiriyorum. Beni siz seçtiniz verdiğim sözler nedeniyle seçtiniz, verdiğim sözleri de yerine getirmeye devam edeceğim. Hayırlı uğurlu olsun."
diye konuştu.

whatsapp-image-2021-01-20-at-14-48-44.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler