Efeler Sokaklarında Nostalji Rüzgarı

Efeler Sokaklarında Nostalji Rüzgarı

Aydın'da koronavirüs tedbirleri kapsamında pazara gidemeyen 65 yaş üstü için seyyar manavlar satış yapmaya başladı.

Türkiye de dahil olmak üzere dünyada ortaya çıktığı günden bu yana etkisini hissettiren Korona Virüs (Covid-19) salgını yetkilileri önlem almaya itti. Türkiye’de bu durum karşısında çeşitli önlemler alarak salgını sonlandırma arayışına girdi. Bu kapsamda 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Bu süreçte alınan bu ve bunun gibi önlemlerden dolayı mağdur olan vatandaşlar oldu. Pazar esnafı da mağdur olan kesimlerden sadece birini oluşturuyor. 

 

Aydın’ın çeşitli bölgelerindeki pazarlara giderek pazar esnaflığı yapan ve geçimini bu şekilde sağlayan Feyyaz Bayram, farklı bir uygulamaya gitti. Elindeki ürünleri ticari aracına yükleyen Bayram, Efeler İlçesi’nde seyyar manavlığa başladı. Vatandaşların ilgi ve dikkatini çeken bu uygulama Efeler sokaklarında 80’li, 90’lı yıllardan esintiler sundu. 

 

“Vatandaşın İlgisi Yüksek”

 

Seyyar manavlık yaparak önemli bir işe giriştiğini belirten Feyyaz Bayram, evlerinden dışarı çıkması yasak olan vatandaşlar için bir alternatif oluşturduklarını ifade etti. Bayram, “Yıllardır pazarlarda sebze ve meyve satışı yapıyorum. İçinde bulunduğumuz süreç pazarları oldukça etkiledi. Ben de farklı bir arayış içerisine girdim. Ürünlerimi mahalle ve sokak aralarında satarak hem maddi durumumu dengelemeyi hem de evden çıkması yasak olan vatandaşlara yardımcı olmayı hedefledim. Vatandaşlarımız sağ olsun yüksek bir ilgi gösteriyor. Pazara gidemediklerinden dolayı ihtiyaçlarını bizim ürünlerimizden karşılayanlar hem bu uygulama için hem de  teşekkür ediyor. Aldığım teşekkürler de beni gururlandırıyor ve mutlu ediyor. İnşallah bu süreçten çok güçlü bir şekilde çıkarak Korona Virüsü salgınını yok edeceğiz” dedi.

 

HABER: FATİH BAŞTÜRK DAL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler