Açılacak ama sıkı tedbirler alınacak

Açılacak ama sıkı tedbirler alınacak

Berberler, kuaförler ve güzellik merkezlerinin 11 Mayıs tarihinde yeniden faal hale gelecek olması vatandaşlar tarafından olumlu karşılanırken Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş, sürecin

Federasyona bağlı tüm meslek mensuplarının yeniden faaliyete geçmeye hazır olduğunu söyleyen Başkan Karakaş, üyelerine gerekli hazırlıkları yapmaları için uyarılarda bulunduklarını ifade etti. Tedbirleri oluşturmak için 4 gün sürelerinin bulunduğunu dile getiren Karakaş, bu zamanı oldukça verimli kullanacaklarını ifade etti. 

 

Galoş, Maske ve Eldiven Verilecek

 

Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş işletmelerin alacakları tedbirleri 9 ana başlık altında topladıklarını belirtti. Başkan Karakaş, “Öncelikle tüm iş yerlerinin randevu sistemi ile çalışacağını, iş yerinde mutlaka ateş ölçer bulunacak. Kapıdan giren her müşterinin ateşi ölçülecek ve bu ölçümler bir forma kaydedilecek. Müşterilere galoş, maske ve eldiven verilecek. İşletmelerde mutlaka dezenfektan bulunacak, havlu, peçete gibi ürünler de tek kullanımlık olacak. 

 

Sosyal Mesafe Korunacak

 

Tedbirleri açıklamaya devam eden Bayram Karakaş, “Ustalar kesinlikle maske takacaklar. Kuaförlerde tek kullanımlık manikür, pedikür kitlerinden olacak. Müşteriler malzemelerini ya kendileri getirecek ya da tek kullanımlık malzemeler kullanılacak. Ruj, fondöten birden fazla kişiye kullanılmayacak. Herkesin kullandığı ürün ayrı olacak. Çalışanların 2 beyaz iş önlüğü olacak ve bunlar her akşam 60 derece sıcaklıkta yıkanacak ve ütülenecek. Sosyal mesafenin korunacak, koltuklar arasında 1,5 metre mesafe olacak” dedi. Bayram Karakaş, bu önlemlerin 11 Mayıs'a kadar alınmasını teminen hazırlandıklarını, bu kurallara uymayan salonların, şikayet edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

HABER: FATİH BAŞTÜRK DAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler