Efeler’de Gaziantep rüzgarı

Efeler’de Gaziantep rüzgarı

Aydın’ın Efeler ilçesi Pınarbaşı mesire alanında kurulan farklı illerin lezzet tadım stantları Aydınlılar tarafından yoğun ilgi gördü. Misafir il olarak katılan ve Gaziantep’ten gelen 20 yıllık baklava ustası Önder Kağıt baba mesleğini devam ettiriyor. Aydınlılara Gaziantep tatlılarını tanıtan Kağıt yoğun bir ilginin olduğunu ifade etti.

Yaklaşık 30 çeşit baklava seçeneği ile Aydınlı vatandaşları Gaziantep baklavaları ile buluşturan 20 yıllık baklava ustası Önder Kağıt, mesleğe 15 yaşında başladığını ifade etti. Kağıt, “35 yaşındayım. Bu işin içinde büyüdüm. Bizde baba mesleğidir. Babam, dedem de bu işlerle uğraşıyorlardı. Bende onların yolundan devam ederek bu işi devam ettiriyorum. Aydın’da yapılan festival için Gaziantep’ten geldim. Antep baklavalarımızı Aydın’a tanıtmaya ve tattırmaya geldik. Bu zamana kadar talep fena sayılmaz. Aydınlı ve tatlı sever vatandaşlarımızın ilgisi de gayet güzel" dedi.

“EN ÖNEMLİ ÜRÜN ANTEP FISTIĞI”

Kağıt, “Antep baklavasını diğer baklavalardan ayıran en önemli unsur kullanılan fıstık ve tereyağıdır. Daha sonra hamurunu ince olması gerekir. Evde yapılan yada başka yörelerin baklavaları bu baklavanın yerini tutmaz. Burada en önemli unsur fıstığın Antep’ten olması gerekiyor. Birde baklavayı en iyi Antepli ustalar yapar, Antepli bir ustanın yapması baklavanın lezzetine lezzet katar. Baklavanın başkenti Gaziantep’tir. Ben artık tatlı yemeye doydum. 37 çeşit baklava üretiyorum. Ama şu anda burada sekiz çeşit baklavamız kaldı. Midye, sultaniye, havuç dilim, soğuk baklava, sarma, klasik antep fıstıklı baklava, kadayıf ve basık kadayıf çeşitlerimiz arasında. Klasik kuru baklava ve sarma baklava çeşidimiz Antep’le bütünleşen baklava türlerimizdir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler