Efeler'de kitap aşkının 11'inci Adresi Cuma Mahallesi

Efeler'de kitap aşkının 11'inci Adresi Cuma Mahallesi

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla hayata geçirdiği projesi Kitap Kafelerin 11’incisi hizmete açıldı. 

Efeler’de bilgiye erişmek isteyen her yaştan vatandaşın ilk tercihi olan Kitap Kafelerin sayısı artmaya devam ediyor. Ders çalışmak, kitap okumak ve araştırma yapmak isteyenlere konforlu ortamı, güler yüzlü çalışanları ve ücretsiz ikramları ile eşlik eden Kitap Kafelerin 11’incisi Cuma Mahallesi 213. Sokak Numara: 32’de gerçekleştirilen açılış töreniyle hizmet vermeye başladı. Açılışa; Gazeteci - yazar Neslihan Perşembe Kulakoğlu, Doktor - yazar Hasan Kulakoğlu, Şair- yazar Aslıhan Tüylüoğlu, Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği Genel Başkanı Yazar-Yönetmen Nazif Uslu, Tiyatro Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nurhan Uslu ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, Efeler Belediyesi meclis üyeleri, akademisyenler, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

resim-2023-03-29-174035162.png

13’ÜNCÜ CUMHURBAŞKANI ADAYI KILIÇDAROĞLU’NDAN TEBRİK MESAJI 

Millet İttifakı’nın 13’üncü Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, Kemal Kılıçdaroğlu, 11’inci Kitap Kafe’nin açılış törenine yolladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;
 “Efeler Belediyemiz tarafından hizmete açılan Kitap Kafe’nin 11. şubesinin açılış törenine nazik davetinizden dolayı teşekkür ederim.  Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ felsefesinden yola çıkarak kendimize bu düşünceyi rehber alıyoruz. Bilgiyi, eğitimi ve aydınlanmayı önemseyen bir yönetim anlayışının temsilcileri olarak bu alanda gerçekleştirilen çabaları çok önemsiyoruz. Eğitim ve kültür alanında çocuklarımıza ve gençlerimize geniş olanaklar sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay’ı yürekten kutluyor, açılışa katılan Efelerli tüm misafirlerimize sevgi ve selamlarımı iletiyorum.”

resim-2023-03-29-174045301.png

BAŞKAN ATAY: “GÖREVİMİZ SİZİN YAŞAM STANDARDINIZI YÜKSELTMEK”

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, 11’inci Kitap Kafe’nin açılış törenindeki konuşmasında şunları söyledi; 

“Seçimden önce verdiğim bir sözü daha yerine getirmenin onurunu, gururunu, mutluluğunu yaşıyorum. Burada yaptığımız iş; çocuklarımızın, geleceğimiz olan gençlerimizin bilgiye ulaşması altyapısını hazırlamak. O çocuklarımız, inanın o bilgiyle Nobel ödülleri kazanabilecek zekâya sahipler. Ama fırsatı yaratacak ortamlara ihtiyaçları var. O ortamı gerçekleştiriyoruz. Her mahalleye her ay bir kitap kafe açacağım söz veriyorum. Görevimiz, sizin yaşam standardınızı yükseltmek, sizi mutlu etmek. Görev alanlarımızın başında, geleceğimiz olan çocukların bilgili olmaları, mutlu olmaları da var. Sevgiye ihtiyaçları var çocuklarımızın. Hepimizin aslında sevgiye ihtiyacı var. Hele bugünlerde, bu çok ayrıştığımız süreç içerisinde sevgiye, birlikteliğe ihtiyacımız var. Efeler halkına çok teşekkür ediyorum, çok şanslı bir belediye başkanıyım. Bütün dayanışmalarda her zaman yanımda oldunuz. Bu soğuk havaya rağmen katıldığınız için hepinize çok teşekkür ederim. Bu kitap kafenin, bu mahalleye dar geleceğine inanıyorum. Bir Kitap Kafe daha açacağız hiç merak etmeyin. Sevgili aileler; çocuklarınız bize emanet, istedikleri gibi gelsinler. Burada internet de var kitaplar da var. Sessiz çalışma ortamı sunuyor, çay ve su ikram ediyoruz. Çocuklarınız burada saat 21.00’e kadar ders çalışabilirler. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum”

resim-2023-03-29-174053513.png

YAZAR TÜYLÜOĞLU: “BAŞKANIN ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN HAYALİ VAR”

Kitap Kafe açılışına davetli olarak katılan Şair-yazar Aslıhan Tüylüoğlu, Kitap Kafeler’in Efelerli vatandaşların kanına karışan bir proje olduğunu belirtti. Tüylüoğlu sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi;

“Aydınlı bir şairim. Böyle bir vesile ile karşınızda olduğum için çok mutlu ve gururluyum. Başkanımızın; kadınlar, çocuklar ve gençler için hayalleri var. Bu Kitap Kafeler çocuklar ve gençlerimiz için çok önemli. Kendi yaşadığım mahalleden biliyorum. Aileler buraya çocuklarını güvenle gönderiyorlar. Hatta bazen gidip birlikte kitap okuyorlar. Kana karışan bir proje. Bu proje için Başkan Atay ve ekibine teşekkür ediyorum.”

YAZAR KULAKOĞLU: “KİTAPLAR BİZE YAŞAMI ÖĞRETİR”

Açılış törenine katılan Yazar Neslihan Perşembe Kulakoğlu konuşmasında kitapların insan hayatı için önemine dikkat çekti. Kulakoğlu, “Başkanımız Mehmet Fatih Atay’ın şahsında emeği geçen herkesi kutluyorum. Ülkemiz yakın zamanda bir deprem felaketi yaşadı. Hepimiz kendimizce bir şeyler yapmaya çalıştık. Bir gece hiç uyku tutmuyordu ‘Ne yapabilirim uyuyabilmek için?’ diye düşündüm. Sonra başucumda duran bir kitabı aldım. Beş sayfa okuduktan sonra inanın kendimi daha iyi hissettim, yaşamı sürdürecek gücü buldum. Kitaplar bize hayatı, insanı öğretir, çevremize daha iyi bakmamızı sağlar, kafamızdaki soru işaretlerini cevaplandırır. Bu güzel Kitap Kafeleri, bu güzel hale büründüren herkese teşekkür ediyorum. Kitap Kafelerin kapısını her zaman açalım ve asla kapatmayalım” dedi. 
Doktor – Yazar Hasan Kulakoğlu da, soğuk havaya rağmen Kitap Kafe açılışındaki yoğun katılımın içini ısıttığını belirtti ve Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’a teşekkür etti.

resim-2023-03-29-174204824.png

MUHTAR AYDOĞDU: “OKUMA SEVDALILARINA HAYIRLI OLSUN”

11’inci Kitap Kafe’nin açılış töreninde konuşan Cuma Mahallesi Muhtarı Bekir Aydoğdu ise “Kitap Kafe okuma sevdalılarına ve mahallemize hayırlı olsun” diyerek Başkan Mehmet Fatih Atay ve ekibine çok teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 11’inci Kitap Kafe, Başkan Mehmet Fatih Atay ve davetler tarafından kesilen kurdeleyle hizmete açıldı. 

resim-2023-03-29-174045301.png

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler