Efeler'e taptaze hizmet: Kızılcaköy pazar yeri açıldı

Efeler'e taptaze hizmet: Kızılcaköy pazar yeri açıldı

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Kızılcaköylülere verdiği pazar yeri sözünü tuttu. İlk siftah öncesi yapılan açılış töreni şenlik havasında geçti.

Efeler’de hayata geçirdiği tarım ve buna bağlı kadın istihdamı projeleriyle ulusal boyutta örnek çalışmalara imza atan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Kızılcaköylülere verdiği pazar yeri sözünü tuttu. İlk siftah öncesi yapılan açılış töreni şenlik havasında geçti.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın eşi Güneş Atay ile birlikte katıldığı Kızılcaköy Pazar Yeri’nin açılışına belediyenin meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve meslek odalarının temsilcileri, pazar yerine kavuşmanın sevincini yaşayan Kızılcaköy Mahallesi sakinleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Efeler Belediyesi Kent Orkestrası’nın mini bir konser verdiği törende, zeybek gösterisi yapıldı, türküler söylendi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN BAŞKAN ATAY’A TEBRİK

Efeler Belediyesi’nin hayata geçirdiği hizmetlere kayıtsız kalmayan ve her açılışta Başkan Atay’a tebrik eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kızılcaköy Pazar Yeri’nin açılışı için de kutlama telgrafı gönderdi. Kılıçdaroğlu metinde şu ifadelere yer verdi; “Efeler Belediyemiz tarafından faaliyete geçirilen, Kızılcaköy Pazar Yeri açılış törenine nazik davetinizden dolayı teşekkür ederim. Yerli üreticilerimizin katılımıyla, köy ve mahallelerimizde gerçekleştirilen Pazar yerleri, hem sağlıklı ve taze ürünlere ulaşmak isteyen vatandaşlarımız için hem de üreticilerin ekonomik kalkınması için çok değerli çalışmalar. Bu güzel ve anlamlı hizmetten dolayı, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih ATAY’ı yürekten kutluyor; açılışa katılan Efelerli tüm misafirlerimize sevgiyle selamlıyorum iletiyorum.”

BAŞKAN ATAY; “KIZILCAKÖY HALKI BÜYÜK BİR MÜCADELE VERDİ”

Törende konuşan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Kızılcaköy Mahallesi’nin jeotermal enerji santrallerine karşı yıllardır verdiği haklı mücadelesine değinerek söze başladı. Başkan Atay, “Jeotermalden milyon dolarlar kazanmak isteyip de bizi zehirlemek için görevlendirilmiş gibi olan o şirketlere karşı burada ruhsat almamaları için büyük bir mücadele verdi Kızılcaköy halkı. Efeler Belediyesi bütün olanakları ile yanınızda olacak dedim. Bunu gerçekleştirdik. Yanlış anlaşılmasın, enerji üretimine karşı değiliz, vahşice üretilmesine karşıyız. Hayatımızı zehirlemelerine karşıyız. Toprağımızı, bitkilerimizi, hayvanlarımızı zehirlemelerine karşıyız. Mücadele ettik, dava açtık. Davayı kazandık, halkın gücünün önünde hiç kimse duramaz” diye konuştu.

“KADINLAR ÇALIŞMALI, EKONOMİK ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞMALI”

Efeler Belediye Başkanı Atay, konuşmasının devamında şu ifadelerde bulundu; “Belediye başkanlığı yapıyoruz. Önemli olan eserler bırakmaktır. Benim en büyük hedefim gençler ve kadınlar için birçok proje üretmekti. Ve bunu gerçekleştirmek için çaba sarf ediyorum. Çocuklarımız için 11 Kitap Kafe açtık, Türkiye’de olmayan bir şeyi gerçekleştirdik. Kadınlar sosyal hayata daha çok katılsınlar diye 6 Hanımevi açtık. Çalışan kadınların sorunu çocuklarının eğitimiydi. 5’inci gündüz bakımevimizi Eylül-Eklim gibi açacağız. Çok önemsiyorum okul öncesi eğitimi. 3 gündüz bakımevi daha açacağız, hiç merak etmeyin. Kadınlar çalışmalı, ekonomik özgürlüklerine kavuşmalı. Fabrika kurduk. İlk kez fabrika kuran bir belediye olduk. Burada yalnızca kadınlar çalışıyor, ekonomik özgürlüklerine kavuşuyorlar. Özgürlüklerine kavuştukça, ekonomileri düzeldikçe mutlu oluyorlar. Kadınların mutlu olması demek, ailenin mutlu olması demektir. Ailenin mutlu olması demek toplumun mutlu olması demektir. Kadınların emekleri işte buralarda değerleniyor. Tarlalarında ürettikleri, ellerinde şekillendirdikleri, kıymetine paha biçilemeyecek emekleriyle oluşturdukları her şey bu organik pazar yerinde olacak. Hepinize teşekkür ediyorum. Birlikte güzel işler başardık, başarmaya devam edeceğiz. Kızılcaköy Pazar Yeri’miz hayırlı olsun.”

MUHTAR AŞKINTAŞ; “BAŞKAN ATAY ABİMİZ, DOSTUMUZ, YOLDAŞIMIZ OLDU”

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın verdikleri çevre mücadelesinde her zaman yanlarında olduklarını söyleyen Kızılcaköy Mahalle Muhtarı Ali Aşkıntaş, pazar yerinin açılışı nedeniyle yaptığı konuşmada; “Bizler jeotermal enerji santrallerinden kaynaklanan çevre mücadelesini hep birlikte başkanımızla omuz omuza verdik. Bu süreçte yanımızda bizlerin abisi, dostu, arkadaşı, yoldaşı olan bir belediye başkanımız vardı. Bizler için belediyenin tüm imkânlarını seferber etti. Kendisine tüm Kızılcaköy halkı ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Bu haklı ve onurlu mücadelemizi hukuki kazanımları ile birlikte sürdürmeye devam ediyoruz. Başkanımız biz Kızılcaköylülere ve kadınlara verdiği bir sözü de daha yerine getirdi. Emekçi ve üretici kadınlarımızın ekonomilerine katkı sağlamak için bu pazar yerini kurdu. Bu proje köyümüzün gelişmesine büyük bir katkıda bulunacaktır. Tüm Efeler halkı bu pazardan faydalanacak, taze köy ürünlerine güzel bir ortamda ulaşabilecekler. Efeler Belediye Başkanımız Sayın Fatih Atay başta olmak üzere pazar yerinin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KIZILCAKÖYLÜ FATMA ORBAY; “ŞİMDİ SIRA BİZDE”

Açılışta Kızılcaköylü kadınlar adına kürsüye çıkan Fatma Orbay, “Kızılcaköy’ümüzün bugün çok güzel bir günü. Başkanım söz verdiniz, sözünüzü tuttunuz şimdi sıra bizde. Biz de söz veriyoruz, Kızılcaköy’ün bu pazarını en güzel şekilde devam ettireceğiz. Başkanım size her konuda teşekkür ediyoruz, çünkü sözünüzü her zaman tutuyorsunuz. Kapınıza geldiğimiz zaman bizi dinliyorsunuz, telefonlarımızı açıyorsunuz. Her sorunumuzu hallediyorsunuz, size yürekten teşekkür ediyorum” sözleriyle Pazar yerinin hizmete girmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Konuşmaların ardından pazarın kapıları açıldı, Kızılcaköylü üreticilerin ürünleri tezgâhlara çıktı. İlk alışverişi yapan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, tezgâhları tek tek gezerek üreticilerle sohbet etti ve bereketli alışverişler diledi.

resim-2023-06-12-104233022.png

resim-2023-06-12-104236806.png

resim-2023-06-12-104247340.png

resim-2023-06-12-104250661.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler