Efeler'e yakışan kurtuluş kutlaması

Efeler'e yakışan kurtuluş kutlaması

Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü, Efeler Belediyesi tarafından hafta boyunca düzenlenen etkinlikler ile kutlandı.

Pınarbaşı Mesire Alanı’nda 5 Eylül Pazar günü, Nejat Uygur’un uyarladığı, Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin başrollerini paylaştıkları ‘Süt Kardeşler’ adlı tiyatro oyunu ile başlayan Efeler Kurtuluş Etkinlikleri, 9 Eylül Perşembe günü Tepecik Düğün Salonu bahçesinde sahnelenen “Nasreddin Hoca ve Çocuklar” isimli çocuk oyunu ile son buldu. Efeler halkı, tiyatrodan konsere, sokak etkinliklerinden, canlı heykel gösterileri ve pandomime kadar birçok farklı alanda 5 gün boyunca gerçekleşen etkinliklere yoğun ilgi gösterdi.

PERDE UYGUR KARDEŞLERLE AÇILDI

Türk tiyatrosunun duayen isimlerinden Nejat Uygur’un uyarladığı, Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin başrollerini paylaştıkları 2 perdelik komedi oyunu Süt Kardeşler’e Efeler halkının ilgisi büyük oldu. Uygur kardeşler, seyirciyi kahkahaya boğarken, ülkenin güncel sorunlarını da eleştirel bir dille ele aldı.  Oyuna yoğun ilgi gösteren Efelerli sanatseverler oyuncuları ayakta alkışladı.

ÇOCUKLAR KURTULUŞUN COŞKUSUNU TİYATROYLA YAŞADI

Etkinliklerin ikinci günü olan 6 Eylül Pazartesi günü, Ovaeymir Pazar Yeri’nde "Nasrettin Hoca ve Çocuklar" adlı çocuk tiyatrosu izleyicilerle buluştu. Serkan Fırtına’nın yazıp yönettiği Efeler Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen oyunu, çocukları ile beraber ebeveynler de büyük bir beğeniyle izledi.

ATATÜRK’ÜN NADİR FOTOĞRAFLARININ YER ALDIĞI MÜZE AÇILDI

Efeler Kurtuluş Etkinlikleri kapsamında, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü olan 7 Eylül günü de etkinlikler son hızıyla devam etti. Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde kurulan “Çağdaş Atatürk Fotoğrafları Müzesi”nin açılışı gerçekleştirildi.  Türkiye’nin en geniş Atatürk fotoğrafları arşivine sahip araştırmacı-yazar Hanri Benazus’un koleksiyonundan çıkan fotoğraflar Efeler halkı ile buluştu. Mustafa Kemal Atatürk’ü gören ve O’nunla sohbet etme şansına sahip olmuş yaşayan son insan Hanri Benazus, açılışın ardından Efeler halkına “Bir Efsane Lider Atatürk” isimli konferans verdi.

KURTULUŞUN ADI EFELER

7 Eylül günü etkinlikler, Ali Aslan’ın yazdığı Tuncer Candan’ın yönettiği ve Efeler Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Kurtuluşun Adı Efeler” adlı sokak tiyatrosu ile başladı. Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi önünde vatandaşlarla buluşan oyun, Efelerli vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı. Aynı gün 18.00-21.00 saatleri arasında ise Sevgi Yolu’nda; pantomim, canlı heykel, yüz boyama, tahta bacak ve canlı müzik performanslarını kapsayan sokak etkinlikleri düzenlendi. Vatandaşlar, Efeler Belediyesi ile anlamlı ve oldukça keyifli bir gün geçirdi.

SENFONİK KONSER

Efeler Belediyesi Kurtuluş Etkinlikleri, 8 Eylül Çarşamba günü Umurlu Mahalle Meydanı’nda  “Turkish Brass Ensemble” orkestrası tarafından verilen senfonik müzik konseri ile devam etti. Sanatçılar, farklı bestecilere ait eserlerden oluşan şarkılar seslendirirken, alanı dolduran vatandaşlar Türk bayraklarıyla şarkılara eşlik etti.

Efelerli vatandaşların yoğun ilgisiyle şenlik havasında geçen Efeler Kurtuluş Etkinlikleri,
9 Eylül Perşembe günü Tepecik Düğün Salonu bahçesinde, “Nasreddin Hoca ve Çocuklar” isimli müzikli çocuk oyununun son kez sahnelenmesiyle final yaptı.

14-002.jpg

15-002.jpg

21-005.jpg

22-004.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler