Eğitim Bir-Sen Aydın eyleme gidiyor

Eğitim Bir-Sen Aydın eyleme gidiyor

Eğitim Bir-Sen Aydın 2 No'lu Şube Başkanı Fatih Abbak, 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde zam teklifinin beklentilerini karşılamadığını söyleyerek Ankara'da eyleme gideceklerini belirtti.

Memur ve memur emeklisinin gözü toplu sözleşme sürecinde. Hükümet ile memurların zam görüşmelerinde son haftaya girildi.

Hükümet 2022 yılında ilk 6 ay için yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 6 ve enflasyon farkı teklif etti. 2023 yılı içinse zam teklifi ilk ve ikinci altı ay için yüzde 6 ve enflasyon farkı oldu.

Sendikalar hükümetin teklifini kabul etmedi. Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl birlikte hareket eden Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen, ortak talepler belirlemiş ve hükümetten taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022'de yüzde 21, 2023'te yüzde 17, her yıl yüzde 3 olmak üzere iki yılda toplam yüzde 6 refah payı artışı talebinde bulunmuştu.

ABBAK'TAN EYLEM DAVETİ

Hükümetin teklifine bir tepkide Eğitim Bir-Sen Aydın 2 No'lu Şube Başkanı Fatih Abbak'tan geldi. Abbak, teklifin beklentilerini karşılamadığını belirterek 19 Ağustos Perşembe günü Ankara'da konu hakkında eylem yapacaklarını belirtti. Üyelerini eyleme davet eden Abbak, "Devam etmekte olan 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde beklentimizi karşılamayan zam teklifi nedeniyle yapılıcak eylemimiz için, yönetim kurulu ve ilçe temsilciliklerimizle planlama yaparak iştişarelerde bulunduk. 

Eylemimize katılımlarıyla güç katmak isteyen üyelerimiz 18 Ağustos Çarşamba günü saat 10:00'a kadar başkanlarımıza veya temsilcilerimize bildirmeleri önemle duyurulur"
dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler