Aydın'da nar çiçeği şerbetini yalnızca o yapıyor

Aydın'da nar çiçeği şerbetini yalnızca o yapıyor

Seyyar tezgahında şerbetçilik yapan Mustafa Ramazan, 16 yıldır yaptığı mesleği nedeniyle Efeler halkının kendisini tanıdığını söyledi.

Aydın'ın Efeler ilçesinde seyyar tezgahı ile şerbetçilik yapan 64 yaşındaki Mustafa Ramazan, aslen Ankaralı olduğunu, birçok şehirde yaşamasının ardından Aydın'a taşındığını söyledi. Yağcılariçi çarşısında uzun yıllar esnaflık yaptığını, sonrasında mesleğini seyyar tezgahına taşıyan evli ve 2 çocuk babası adam, 16 yıldır yaşadığı kentte insanların sıcakkanlılığından memnun olduğunu, vatandaşların kendisini tanıdığını belirtti.

Yaz aylarında şerbetçilik, kış aylarında ise tatlı satışı yaptığını söyleyen Ramazan, halep tatlısını da Aydınlılar ile kendisinin tanıştırdığını ifade etti. Ramazan, "Yazları şerbet satılıyor fakat kışları tatlı satışına dönüyorum. Halep, şambali ve halka tatlısı yer alıyor tezgahımda. Çok şükür devamlı müşterilerimiz, kardeşlerimiz var. İşlerimiz iyi, insanlar iyi, bizlerde iyiyiz. Allah ömür verdiği sürece, kardeşlerimiz mutlu olduğu sürece bizler mutlu olmaya devam edeceğiz" dedi.

OSMANLI'NIN SEVİLEN LEZZETİNİ AYDINLILARLA BULUŞTURUYOR

Osmanlı'da "şifalı içecek" olarakta anılan nar çiçeği şerbetini Aydın'da yalnızca kendisinin sattığını vurgulayan Ramazan, "Bu şerbet Aydın'da pek bilinmiyor. Osmanlı'da çok popüler olan, sarayda tüketilen bir şerbet halbuki. Her şeyini kendim hazırlıyorum, yapması lezzetli. Herkesi bir gün tezgahıma beklerim fakat evlerinde yapmak isteyen vatandaşlar için içerisinde bulunan malzemeleri de söyleyeyim; nar çiçeği kurusu, limon suyu, şeker, su. Bu şerbet susuzluğu gidermesinin yanında ölü hücreleri yeniler, direnci arttırır ve bol miktarca C vitamini içerir. Faydası say say bitmez aslında" diye konuştu.

whatsapp-image-2021-08-17-at-18-27-30.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler