En güvenli liman 'Altın'

En güvenli liman 'Altın'

Altın fiyatlarındaki hareketlilik vatandaşı düşündürüyor. İnişli çıkışlı grafiği ile yatırımcılarını düşündüren altın fiyatları için umutlandıran açıklama geldi.

Aydın’da yatırımcıların gözü kulağı altın fiuatlarında. Efeler ilçesinde kuyumculuk yapan Uğuray Yılmaz, altın fiyatlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Yılmaz, “Şu an piyasaya göre altın fiyatları çok düşüşte. Yılsonu için altının gram fiyatının 2 bin 500 lira bandında olması bekleniyordu. Fakat haftaya büyük bir düşüşle başladık. Bin 750–bin 780’lerdeydik. Bu hafta bin 695 bandında seyrediyor. Fiyatlar şu an için aslında yüksek gibi görünse de bize göre düşük” dedi.

“ALTIN HER KOŞULDA MANTIKLI YATIRIM”

Altın fiyatlarındaki hareketlilik ile beraber yatırım ipuçları veren Yılmaz, “Birçok yatırıma göre altın her zaman dünyada geçerliliği olan bir maden. O yüzden altın her koşulda iyi bir yatırımdır ve güvenli bir yatırımdır. Hem saklama konusunda hem de değerini koruması ve her yıl belli periyotlarda yükselmesi adına bence iyi bir yatırımdır. Vatandaş nakit olarak parasını beklettiği her vakitte zarar ediyor. Eline nakit geçtiği zaman eğer yatırım düşüncesi var ise zaman kaybetmeden altına yatırmalıdır” diye konuştu.

“ALTINA DİJİTAL ORTAMDA PEK GÜVENİLMİYOR”

Dijital ortamda altın almak isteyen vatandaşlar bazen tedirginlik yaşıyor diyen Yılmaz, sözlerini şu ifadelerle tamamladı.

“Eskisi gibi düğün alışverişlerinde yoğun bir altın alışı yok. Fakat yatırım olarak ciddi anlamda altına yatırım devam ediyor. Fiziki altına güven daha fazla. Yani bankalardan alınmaktansa fiziki olarak alıp özel kasalarında, banka kasalarında ya da evlerinde saklayabiliyor insanlar.”

be457a18-9f3d-43ee-81e3-29acb41dd8de.jpg

13428f73-0550-42aa-8a07-6483a1360bd3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler