Şifayı kapmamak için adres belli

Şifayı kapmamak için adres belli

Yaz mevsiminin sonuna yaklaştığımız bu günlerde son baharda şifayı kapmak istemeyen vatandaşalar için Aktar Ahmet Çamoğlu’ndan öneriler geldi.

(HABER: Özge ÇÜMLEK)

Aydın’ın Efeler ilçesinde uzun süredir aktarcılık yapan Ahmet Çamoğlu, sonbahara yaklaştığımız şu günlerde hem aktarcılık mesleği ile ilgili bilgi verdi hem de şifa kapmak istemeyenlere önerilerde bulundu. Çamoğlu, “Aktarcılık araştırma, okuma öğrenmeyle beraber daha çok bitkilere yönelik bir meslek. Bitkilerin nereden, nasıl yetiştiğini ve ne zaman toplanılması gerektiğiyle ilgileniyoruz. Ayrıca baharatlar, bitki yağları, bitki suları da önemli yer tutuyor. Arz-talep durumları da etkin rol oynuyor. Böylelikle müşterilerimize sağlıklı ürünler sunuyoruz” dedi.

“KIŞIN BU BİTKİLERE DİKKAT”

Sonbahar ve Kış aylarında hastalanmak istemeyen vatandaşlar için ip uçları veren Çamoğlu, “Kış ayı soğuk algınlığı, grip, yüksek ateş gibi bağışıklığın düşüklüğünü gösteren direnç tepkilerine karşı gelemediğimiz bir mevsimimiz. Bu noktada tabi ki vatandaşın bitkilere yönelimi artıyor. Öncelikle ıhlamur, adaçayı, kekik, papatya, ebegümeci, tarçın, zencefil, hibiskus, karanfil. Bunun haricinde meyve kuruları da fazla revaçta oluyor. Haricen propolis diye tabir ettiğimiz arıdan elde ettiğimiz sıvılarımız var. O sıvılar da mükemmel bir antibiyotik değeri yüksek olan üründür. Bağışıklık güçlendirmede bire bir önerilebilir” diye konuştu.

“MÜŞTERİLERİMİZİ KORUYORUZ”

Ekonomik artışın aktarlara yansıyan durumuyla ilgili konuşan Çamoğlu, “Sadece bitkileri baz alamayız. En basit örneğinden bir bitkinin toplama standartını göz önüne alalım. Mesela adaçayı için ulaşım ve ticaretini yapmak için harcanan mazot var, gelmiş olunan yerin ambar parası, kargo parası. Baktığımız zaman bunlar zincirleme olarak bir sirkülasyona sahipler. Bununla beraber önceki seneye göre baktığımızda yüzde otuz veya yüzde kırk gibi bir artış söz konusu. Bazı ürünlerimiz de başka ülkeden geliyor.

Zencefil, zerdeçal, hibisküs gibi ürünleri biz yurt dışından dolar endeksli getirttiriyoruz. Ve geçen senenin kuruna baktığımızda bu seneyle açık ara bir fiyat farkı bulunuyor. Buna rağmen bizim şöyle bir avantajımız var. Ürünlerimizi yaz sezonunda toplayıp stokladığımız için kışın daha rahat ve müşterilerimizi koruyabilecek standartlarda fiyat politikasını gerçekleştirebiliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

34359cdf-8a3d-4dfd-a81d-d389d2f459c3.jpg

a81c6ca7-a4d1-4313-9372-6405e9ea3a53.jpg

9773142e-b55c-4655-920c-a409c998c6be.jpg

b988e601-c96f-40bd-83c9-c92fedac6ab3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler