Erdoğan Sigarayı Bırakın Çağrısında Bulunmuştu

Erdoğan Sigarayı Bırakın Çağrısında Bulunmuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından alınan yeni kararları duyururken ‘sigara ve nargile’ konusunda vatandaşlara çağrılarda bulundu.

Akciğerlere olan zararıyla bilinen, tütün ürünleri ve nargile kullanımının koronavirüsle mücadeleyi zorlaştırıldığı uzmanlar tarafından belirtilmişti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında, "Bu ülkenin cumhurbaşkanı olarak ben milletimden bir şey daha istiyorum, lütfen kapalı mekan evlerimiz ne olursa olsun, sigara içmeyi bu dönem içinde kesinlikle bırakın. Nargile içmeyi kesinlikle bırakın bu süre içerisinde bırakın. Benim sigarayla da nargileyle de işim yok. Sadece milletimin sağlığı için istiyorum. Milletime olan sevgim için istiyorum. Bunların hepsi de akciğerlerimizi tehdit eden en önemli, zararlı ürünler." cümlelerini dile getirmişti.

Bizler de Ajans Aydın olarak, ‘’Aydınlı vatandaşlar sigara ve nargile kullanıyor mu, kullanıyorsa da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu çağrısının ardından tütün ürünlerini ve nargileyi bırakmayı düşünüyor mu?’’ sorularını sorduk. İşte Aydınlı vatandaşların cevabı…

‘’SİGARA KULLANMAK BİREYSEL TERCİHİM’’

23 yaşındaki Adnan Menderes Üniversitesi’nde öğrenci Buse Yılmaz, ‘’Yaklaşık olarak 8 yıldır sigara kullanıyorum. Aslında sigara kullanmak benim kendi bireysel tercihim. Sigara içtiğim zaman rahatladığımı hissediyorum. Her insanın belirli keyifleri vardır. Benimki de sigara içmek. Ben zaten keyfi olarak içiyorum. Bırakmayı da kesinlikle düşünmüyorum. Hükümetinde bu duruma karışma hakkı olduğunu düşünmüyorum.’’ dedi.

36 yaşında esnaf olan Can Çoban, ‘’Sigarayı maalesef ki içiyorum. Gönül ister ki bende içmeyeyim. Nargileyi çok tercih etmiyorum ben. Sayın Cumhurbaşkanımızın dün yaptığı açıklamaları tabi ki dinledim. Yaptığı açıklamaları da haklı buluyorum. Olabildiğince azaltmayı düşünüyorum. Ancak bu dertlerimin arasında nasıl bırakacağımı bilmiyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Tütün ürünleri kullanmıyorum yanımda da kullandırtmam diyen 58 yaşındaki Halil Kılıç, ‘’Benim sağlık geçmişim var. Ben asla tütün ürünleri kullanmam yanımda da kullandırtmam. Sadece koronavirüs değil bütün hastalıkların ana karakteri olarak sigarayı görüyorum. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum çağrısından dolayı.’’ dedi.

f5186c54-9f3e-4046-9aad-d1ba2f76c5a0.jpg

‘’HERKES KENDİ TEDBİRİNİ KENDİ ALSIN’’

Özel bir sektörde çalışan 28 yaşında ki Merve Kaya, ‘’Sigara içiyorum. Ve sağlığa zararlı olduğunu da biliyorum. Bence sigar içen herkes sağlığa zararlı olduğunu biliyor. Maddi olarak cebimize de zararlı olduğunu düşünüyorum. Ama bu öyle bir şey ki gerçekten bırakılamıyor. Ancak sigara içmeyen çok sağlıklı insanlarında koronavirüsten dolayı öldüğünü biliyorum. O yüzden herkes kendi tedbirini mümkünse kendi alsın.’’ cümlelerine yer verdi.

3c28f797-d59f-4def-9c38-5966a50b3e0e.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler