Ertürk 'Liste sözü aldı' iddialarına yanıt verdi: "Genel Merkez'den herhangi bir söz almadım"

Ertürk 'Liste sözü aldı' iddialarına yanıt verdi: "Genel Merkez'den herhangi bir söz almadım"

Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, başvuru süresinin bitmesine 15 dakika kala görevinden istifa ederek milletvekili aday adaylığını açıkladı. Ertürk’ün liste için onay aldı sözlerine açıklık getirdi. 

Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, geçtiğimiz günlerde kamu çalışanları için belirlenen sürenin son dakikalarında istifa ederek milletvekili aday adaylığını açıkladı. Ertürk’ün istifasının ardından medyada yer alan 'Ankara'dan onay aldı' sözlerinin partililerce, 'Liste sözü aldı' olarak yorumlanmasına Ertürk yanıt verdi.

"SÖZ VERİLMEDİ"

AK Parti Aydın İl Başkanlığı'nda başvuru evrağını teslim eden Ertürk, kendisine yöneltilen "Ankara’dan liste sözü aldınız mı? Veya onay verildi mi" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"Hayır, söz verildi demeyelim. Bizim siyasi tecrübemiz ve siyasi etik açısından bağlı olduğumuz genel merkezimiz ve yerel yönetimler başkanlığı var. Tabii ki siyasi tercihimiz oradan bir izin almamızı gerektiriyor. Onay verildi gibi şeyler olmaz bizim partimizde."

"DİLİ Mİ SÜRÇTÜ?"

AK Parti Genel Merkezi'nden her hangi bir söz almadığını belirten Ertürk, Kuyucak'ta yaptığı açıklamada ise, "Bu kutlu yolda Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle ben de AK Parti aday adayıyım" ifadelerine yer verdi. Ertürk’ün iki farklı açıklaması kafalarda soru işareti oluşmasına neden oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler