Hastalık değil, genetik farklılık

Hastalık değil, genetik farklılık

Efeler Belediyesi, Aydın +1 Down Sendromlular Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği İle birlikte 21 Mart Dünya Down Sendromlular günü etkinliği düzenledi.

(Haber: İshak Yazıcı)

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ve Dernek Başkanı Sena Akar'ın katılımıyla birlikte Down Sendromlular günü yoğun bir ilgiyle Pınarbaşı mesire alanında kutlandı. Düzenlenen etkinlikte Dernek öğrencileri halk oyunu gösterisi sergileyip pasta kestiler.

"EMPATİ KURMAYI BIRAKMAMALIYIZ"

Down Sendromunun genetik bir farklılık olduğunu ve bunun bilincinde olup, empati kurmanın önemini belirten Dernek Başkanı Sena Akar, "Efeler Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Atay bizlere dernek çatısı altında bir araya gelmeyi ve hemen bir dernek kurmamızı önermişti. Başkanımızın önerisi ve desteğiyle birlikte Aydın +1 Down Sendromlular Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğini kurduk. Geçtiğimiz yıl açılan Down Kafemiz çocuklarımızın sosyalleşebilmesi açısından çok önemli bir teşhis. Sayın Başkanımızdan önemli bir ricamız var. Ailelerimizle birlikte Down Eğitim Merkezinin hayata geçmesini heyecanla bekliyoruz. Efeler Belediyesine ve Başkanımız Mehmet Fatih Atay'a desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz." dedi

"EĞİTİM MERKEZİ YAPILACAK"

Konuşmasına başlamadan önce etkinliğe katılan depremzede vatandaşlarla görüşen Atay, "Burada bulunan depremzede vatandaşlarımız var. Burası sizin eviniz. Hiç Merak etmeyin. Sizleri huzur içinde yaşatacağız çünkü bu bizim dostluk, vatandaşlık ve belediyecilik görevlerimizden birisi. Hiç endişeniz olmasın. Hep birlikte mutlu bir yaşam süreceğiz." diyerek sözlerine şöyle devam etti: "Down Sendromlu çocuklarımızın eğitimiyle ilgili eğitim merkezini hemen Down Kafemizin karşısına kuracağız. Eğitim merkezinde eğitimlerini alan çocuklarımız burada da sosyalleşebilecekler. Bu çocuklar bize emanet. İyi ki varsınız, sizi çok seviyoruz."

resim-2023-03-20-172650733.png

resim-2023-03-20-172656601.png

resim-2023-03-20-172704449.png

resim-2023-03-20-172713857.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler