Eski minibüs garajı tartışması

Eski minibüs garajı tartışması

Efeler Belediye Meclisi, Zafer Meydanı’ndaki eski minibüs garajı arazisinin 3 yıl süreyle bedelsiz olarak Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisini öngören kararı iptal etti. Kararın ardından AK Parti Grup Sözcüsü İsmail Hakkı Eser, “Büyükşehir’le Efeler arasınd

Efeler Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantısı, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis, Zafer Meydanı’ndaki eski minibüs garajı arazisinin 3 yıl süreyle bedelsiz olarak Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis kararını iptal etti. Bu sırada söz alan AK Parti Grup Sözcüsü İsmail Hakkı Eser, Başkan Atay’a, “Büyükşehir’le Efeler arasında vizyon noktasında ayrılık mı var? Niçin al-ver yapıyoruz?” diye sordu.

 

UYGUN OLMADIĞINI DÜŞÜNDÜK

 

AK Parti Sözcüsü Eser’e yanıt veren Atay şu ifadeleri kullandı, “ “Soruyu sorarken suçlama getiriyorsun. Bunu çok şık bulmuyorum. 6 ay geçti, projelerle ilgili olarak bir kısmı yapıldı. Bir kısmını biz beğenmedik, bir kısmını diğer arkadaşlarımız beğenmedi. Bir kısmı çok güzel oldu fakat maliyetleri çok yüksek oldu. Bununla ilgili olarak yap – işlet – devret modeli de dâhil olmak üzere, kendimiz yapmak üzere 3 ayrı finans kuruluşuyla ilgili olarak bir çalışma götürülüyor. Bu çalışmaların da tarafı olarak bizim olmamızın daha doğru olduğunu, 3 yıl sonra bize verilecek olan yerin finanslarıyla ilgili olarak görüşmelerin geçici olarak kullanma hakkına sahip olan Büyükşehir’in olmasının çok uygun olmadığını düşündük. O nedenle karşılıklı olarak konuştuk. Onların da yardımıyla, diğer yardımları da alarak bunu bu şekilde organize ediyoruz.”

 

BİR ŞEY KAÇIRMIYORUZ

 

Projeyle ilgili, her partiden belirlenecek birer temsilciyle Almanya’ya gideceklerini belirten Atay, “Otoparkın maliyetiyle ilgili sıkıntı yok. Kendimiz yapma şansına sahibiz. O şartları organize etmeye çalışıyoruz. Neler yapacağımızla ilgili olan konuyu tekrar görüşeceğiz. Yalnız meclis üyelerinin değil Efeler halkının bilgisine sunacağız. Bir şey kaçırdığımız yok. Sadece tahsisi iptal ediyoruz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler