Esnaf ve Vatandaş Alınan Karardan Mutsuz

Esnaf ve Vatandaş Alınan Karardan Mutsuz

1 Haziran’da açılan kafelerin saat 22:00’da paydos yapmaları Aydınlıları memnun etmedi.

Koronavirüs salgınında yeni bir normalleşme sürecine geçilmesinin ardından, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyeleri doğrultusunda kontrollü sosyal hayat uygulamasını hayata geçiren İç İşleri Bakanlığı, kafe, kıraathane, mesire alanları, park, bahçeler vb. alanların 1 Haziran itibariyle yeniden açılması yönünde karar almıştı.

 

İç İşleri Bakanlığı’nın aldığı kararla birlikte kafe tarzı işletmelerin mesaiye saat 09:00’da başlayacağı ve saat 22:00’da paydos yapacağı duyurulmuştu. Belirlenen çalışma saatleri dahilinde 1 Haziran tarihinde yeniden açılan kafe tarzı işletmelerin kapanış saatlerinin öne çekilmesi hem iş yeri sahiplerini hem de vatandaşları memnun etmedi.

 

“Virüsün bulaşma saati mi var?”

 

Kafelerin kapanışının gereksiz bir şekilde öne çekildiğini iddia eden Denizhan Varlı, güzel bir vakit geçirmek için gitmek istediği kafelerin işinden veya evinden çıkana kadar çoktan kapandığını dile getirdi. Varlı, “Aydın genel itibariyle bu aylarda ve bu mevsimde çok sıcak oluyor. Böyle zamanlarda evlerde oturmak dayanılmaz bir hal alıyor. İşten çıkıyorum eve geliyorum, yemeği yedim, hazırlanıp çıktım diyene kadar saat 21:30 oluyor. İnsanlar hangi ara gidip kafelerde kıraathanelerde vakit geçirecekler. Alınan karar da bir tutarsızlık var. Saat 22:00’dan önce bulaşmayan virüs 22:00’dan sonra mı bulaşacak. Hali hazırda hayat yavaştan da olsa normale dönmüşken, alınan kararlarda da bir takım iyileştirmeler yapılabilir diye düşünüyorum” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler