Fırtına: "Bu mahallenin adını emlakçılar çıkardı"

Fırtına: "Bu mahallenin adını emlakçılar çıkardı"

Aydın’da iki dönem Orta Mahalle Muhtarlığı yapan Hüseyin Nuri Fırtına, Ajans Aydın gazetesinin ‘Muhtarlar Konuşuyor’ köşesine konuk oldu.

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Orta Mahallede 10 yıldır muhtarlık görevini sürdüren Hüseyin Nuri Fırtına, yeni dönem muhtarlık adaylığı konusunda kararsız olduğunu belirtti.

“DİĞER MAHALLELERE GÖRE HİZMET BİZE GEÇ GELİYOR”

Yerel yönetimlerin mahalleye hizmet noktasında yavaş kaldığını belirten Fırtına, “Efeler Belediyesi yaklaşık iki yıldır yollarımızı yapacak. Parklarımız da güzel temizlenmiyor. Biz ne zaman kendilerine ulaşıp söylesek o zaman yapılıyor. Bir rutini, bir düzeni olmalı bu işin. Diğer mahallelere göre hizmet bize geç geliyor. Biz şehir merkezinde Aydın’ın göbeğinde bir mahalleyiz” dedi.

“BU MAHALLENİN ADINI EMLAKÇILAR ÇIKARMIŞ”

Uzun yıllardır mahallede ikamet ettiğini dile getiren Fırtına, “Ben 52 senedir burada oturuyorum. Orta mahallenin adını emlakçılar çıkartmış, oraya girmeyin orası kötü bir mahalle diye. Aslında burası öğrenci cenneti bir mahalle. Benimle birlikte fiber internet mahalleye geldi. Doğalgaz mahallemize ulaştı. Ancak doğalgaz çalışmalarından kalan yol problemlerimiz var hala yapılmadı” ifadelerini kullandı.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM GÖÇMEN EVLERİNE GELMEDİ”

Mahalle planlaması ve kentsel dönüşümden söz eden Fırtına, “Mahallemizde kentsel dönüşüm oldu. Eski bina kalmadı diye biliriz. Ama göçmen evlerinin olduğu alanlarda problemlerimiz var. Orası 2 kattan 4 kata çıkarıldığı zaman bir düzen oluşacak. Kentsel dönüşüm geldi denilse de henüz göçmen evlerine gelmedi” dedi.

“TEKSTİL PARK MAHALLEMİZ İÇİN ÇOK İYİ OLDU”

Mahalleye yapılan Tekstil Park ile ilgili görüşlerini dile getiren Fırtına, sözlerini şu ifadelerle tamamladı.

“Büyükşehirin mahallemize kattığı çok güzel bir sosyal alan var. Tekstil Park. Dolayısıyla mahallemize olan ilgiler arttı. Kısacası mahallemizde yer alan Tekstil Park ile Aydın’da oturup nefes alınabilecek bir alan oluşturuldu diyebiliriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler