Garip gurabanın ne günahı var?

Garip gurabanın ne günahı var?

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Cumhur ittifakı üyelerinin verdiği önerge kısa süreliğine gerginliğe neden oldu.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Cumhur İttifakı üyelerinin, Enerya’ya yol kazılarında kolaylık sağlanması ve harçların kaldırılması için verdiği önerge kısa süreli gerginliğe neden oldu. Kendisine iletilen önergeyi reddeden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Ben halkın parasıyla özel sektörün bozduğu yeri düzeltmem. Bu parada fakir fukaranın, garip gurananın hakkı da var” dedi.

 

HARÇ ZORUNLU

 

Cumhur İttifakı üyeleri, bazı ilçelere doğalgaz getirilmesi yönünde çalışma başlatıldığını, ancak diğer ilçelere de gelmesini istediklerini söyledi. Bunu sağlamak için de ‘Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Enerya’ya yol kazılarında, verilecek izinlerde kolaylık sağlaması ve bunun için ödenen harçların alınmaması’ teklifine yanıt veren Çerçioğlu, “Yolu hangi firma kazarsa kendisi yolu kapatacak. Kanun koyucu benden bu harcı almamı istiyor. Ben de almak zorundayım. Ben kanun koyucunun üstünde bir makam değilim. Kanun koyucu bunun aksi bir karar çıkarırsa öyle yaparız. Ama şu an kanunlara uymakla yükümlüyüm” ifadelerini kullandı.

 

DAR SOKAKLARA GİRMİYOR

 

Harç tartışması esnasında söz alan Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Sözcüsü, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay da CHP grubu adına konuştu. Atay, “Enerya küçük sokaklara girmiyor. Esnafların yoğun olduğu bölgeye dahi girmiyor. Neye göre yatırım yapıyorlar. Ayrıca harçların kaldırılması kanuni değil. Bu kamu zararı doğurur. Eğer böyle bir şey yaparsak yarın meclis üyelerine zimmet çıkar” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler