Gazeteciler işsizlikte ikinci sırada

Gazeteciler işsizlikte ikinci sırada

Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (ABGC) ve Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlamasını birlikte yapacak.

 10 Ocak günü (yarın) Sevgi Yolu’nda kurulacak stantta Aydın’da yayınlanan gazetelerin tanıtılacağı ve satışının yapılacağı etkinlik öncesi açıklama yapan Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan, “Yerel basın halkın sesi olmalıdır. Demokrasi, adalet ve özgür basın herkese lazımdır” derken, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener de, “Daha fazla gazete okunmasını sosyal bir sorumluluk olarak görmeye devam edeceğiz“ dedi.
 
 
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesi açıklama yapan iki cemiyet başkanı da basının sorunlarına dikkat çekti. Bu yıl ortak kutlama programı hazırladıklarını söyleyen ABGC Başkanı Cem Ulucan, “Son iki yıldır ülkemizde yaşanan ekonomik sorunlar yerel gazetelerimizi kapanmanın eşiğine getirdi ve hatta Türkiye genelinde son iki yılda 200’den fazla gazete kapandı. Birçok meslektaşımız da işsiz kaldı. Kutladığımız günün adı çalışan gazeteciler ancak TÜİK’in 2018 işgücü istatistiklerine göre işsizlikte en yüksek ikinci oran da gazetecilikte. Resmi verilere göre her dört gazeteciden biri işsiz. 2019 yılında işsiz gazetecilere 3 bin meslektaşımız daha eklendi. İşsizliğin ve vasıfsızlığın arttığı gazetecilik mesleği tüm zorluklara rağmen ayakta kalmalı, halkın sesi olmaya devam etmelidir. Demokrasi, adalet ve özgür basın herkese lazımdır” dedi.
 
 
ŞENER, “DAHA FAZLA GAZETE OKUNMASINI SOSYAL BİR SORUMLULUK OLARAK GÖRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
 
 
Gazetecilik mesleğinin daha iyi koşullara ulaşması için mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan AGC Başkanı Semra Şener de, gazetecilerin fedakarlık yaparak mesleklerini sürdürmeye çalıştıklarını belirterek, “Türk basınının önemli bir mihenk taşı olan Aydın basınının çok değerli temsilcileri. Çabalarınızı, ne kadar büyük fedakarlıklarla mesleğinizi sürdürme gayreti içerisinde olduğunuzu çok iyi biliyor ve sizleri gururla takip ediyoruz. Bu çabalarınızın karşılığını hak ettiğiniz şekilde almanız için yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu konudaki en büyük dayanağımız sizlerin mesleklerine olan bağlılığı ve sevdasıdır” dedi. 
 
 
Gerek basın meslek yasasının, gerekse internet yasasının bir an önce çıkarılması konusunda çabaların devam ettiğini söyleyen Şener, “Meslek içi eğitim çalışmalarıyla hep daha iyiyi hedeflemeye devam edeceğiz. Her geçen gün değişen ve gelişen teknolojiye uyum göstererek bu alanda da var olma çabası veren meslektaşlarımızın emeklerinin karşılığını almaları konusunda da çalışmalarımız sürecek” diye konuştu.
Gazete okumanın önemine de değinen Şener, “Daha fazla gazete okunmasını sosyal bir sorumluluk olarak görmeye devam edecek, bu konudaki çalışmalarımızla bu farkındalığı sağlamayı sürdüreceğiz” dedi.
 
 
KUTLAMA SEVGİ YOLU’NDA
 
 
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü saat: 13.00’de Efeler Sevgi Yolu’nda gerçekleştirecek. Kurulacak gazete stantları ile Aydın’da faaliyet gösteren basın kuruluşları halk ile buluşacak ve gazete okumanın önemine dikkat çekilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler