Süt üreticilerinden Çerçioğlu'na teşekkür

Süt üreticilerinden Çerçioğlu'na teşekkür

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Haydarlı Köyü Kırsal Kalkınma Kooperatifi'ne hibe edilen süt soğutma tankıyla mahallelilerin yüzü gülüyor. Üreticiler günlük 3 tondan fazla süt toplanan tankta sütlerin soğuk olarak saklanmasından dolayı kazançlarını

Günlük 3 bin 300-3 bin 400 litre süt toplandığını belirten Haydarlı Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda kooperatif başkanı Ömer Akoğlu, kooperatife üye 40 üreticinin bulunduğunu söyledi. Akoğlu "Başkanımız kooperatifimize süt soğutma tankı verdi. Bu süt tankı sayesinde işlerimiz daha iyi hale geldi. Çok memnunuz, Allah razı olsun diyoruz" dedi. Süt tankı sayesinde sütü daha iyi pazarlayabildiklerinin altını çizen Akoğlu "Şu anda kimseye muhtaç değiliz, sütümüzü daha iyi değerlendiriyoruz. Üreticimiz hayvanını sağdıktan hemen sonra süt tankına getirerek tanka koyuyor, dolayısıyla hiçbir problem çıkmıyor" ifadelerini kullandı.

 

"PARAMIZI ZAMANINDA ALAMIYORDUK, BU DURUM DEĞİŞTİ''

 

Kooperatif üyelerinden Durmuş Ali Arslan "Benim hayvanlarımdan günlük 60-70 litre süt çıkıyor. Süt tankı olmadan önce sütümüzü sütçülere veriyorduk ve paramızı zamanında alamıyorduk. Şimdi ise paramızı her ay düzenli olarak alıyoruz" dedi.

 

"BİZE BU HİZMETİ ŞİMDİYE KADAR KİMSE YAPMAMIŞTI''

 

Yem fiyatlarının çok yüksek olmasından, buna karşılık süt fiyatlarının düşük olmasından yakınan kooperatifin bir başka üyesi Gülten Orkan "Başkanımız Özlem Çerçioğlu kooperatifimize süt tankı hibe etti, bu tesisi düzenledi. Şimdiye kadar hiç kimse bu hizmeti bize yapmamıştı. Onun sayesinde daha fazla kazanıyoruz. Kendisine teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

 

Hayvancılıkla uğraşan ve kooperatifin bir başka üyesi olan Selami Korkmaz sütün süt soğutma tankında tutulması sayesinde litre başına yaklaşık 40 kuruş daha fazla kazandıklarını vurguladı. Daha öncesinde toplayıcıların sütü daha ucuza aldığını söyleyen Korkmaz, Başkan Çerçioğlu'na süt soğutma tankı hibesi için teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler