Geçirdiği trafik kazasının izlerini iş yeri sildi

Geçirdiği trafik kazasının izlerini iş yeri sildi

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan ve işletme sahibi olan Özlem Sak (48) on sene önce geçirdiği trafik kazasının izlerini ve psikolojisini açmış olduğu aperatif dükkanı sayesinde geride bıraktı. Çalışmayı ve üretmeyi çok sevdiğini ifade eden Sak, “ Dükkanı tuttuktan sonra temizlemeye koltuk değneklerim ile geldim” ifadelerini kullandı.

Aslen Trabzonlu olan Özlem Sak 2012 yılında kendilerine ait marketlerini işletiyordu. Üç sene işletmenin başında olan Sak 2015 yılında geçirdiği trafik kazası sonrasında uzun bir tedavi sürecine başladı. Bu süreçte işleriyle ilgilenmediklerini dile getiren Sak, “Trafik kazası geçirdikten sonra işletmemizle ilgilenemedik. Hastane işleri, ameliyat falan derken eşim sürekli benim yanımdaydı. Orayı kapatmak durumunda kaldık. Bir yıl boyunca tedavim hep devam etti. 2016 yılında şu anda olduğumuz yeri tutmaya karar verdik. Çünkü evde durmak bana iyi gelmiyordu. Üreterek kendimi daha iyi hissedeceğimi düşündüm ve aynen düşündüğüm gibi oldu. Bu dükkanı tuttuktan sonra temizlemeye koltuk değneklerim ile geldim.

“İŞ YERİM SAYESİNDE KENDİMİ TOPLADIM”

Sak, “İş yerim ile hasta psikolojisinden çıktım ve uzaklaştım. Burası her anlamda beni besleyen ve ayakta tutan bir yer oldu. Kafa dağıttığım, sosyalleştiği ve kendi ayaklarım üzerinde durduğum bir iş yerinden daha fazlası oldu. İlk aperatif ve tost çeşitleri ile başladık. Sonradan yemek işine de girdik. Ben aslen Karadenizliyim. Karadeniz mutfağından da yemekler yapmaya başladım. Çok güzel geri dönüşler aldım. Talep yoğunluğu olunca bu alana ağırlık verdim” dedi.

“BAŞARAMAM DİYE HİÇ DÜŞÜNMEDİM”

Sak, “Başaramam düşüncesi bende hiç olmadı. Aksine burası beni toparladı ve kendimi tekrar buldum. Pandemi dönemine kadar yemek yapıyordum. Pandemide kısıtlama ve yasaklardan dolayı yemek yapmayı bıraktım. Sadece aperatif üzerine çalışıyoruz. Tost ve çeşitlerini yapıyoruz. İşçi de çalıştırmıyoruz eşimle beraber hallediyoruz” dedi.

“MÜCADELEM HEP DEVAM EDİYOR”

Sak, “ Benim mücadelem hiç bitmedi. Hala da mücadelem devam ediyor. İki çocuğum var ikisi de üniversite mezunu. Kimse umudunu kaybetmesin. Hayat mücadelesi devam ediyor. Ben çalışmaya çok geç başladım. On sene önce çalışma hayatına girdim. Keşke daha önce çalışsaydım diye düşündüm. Kadınlar kendilerine güvenmemeliler. Her işin üstesinden gelebiliriz biz kadınlar. Başaramam diye bir düşünce hiç içimde olmadı. Kendime inanarak bu yolda emin adımlarla ilerledim” açıklamalarında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler