Gençlerimiz Sosyal Medyada Kayboluyor

Gençlerimiz Sosyal Medyada Kayboluyor

Aydınlı vatandaşlar Türkiye’de gün geçtikçe kabuk değiştiren sosyal medya kullanımının, gençlerin gelişimini olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.

Dünyada üç milyar insan, yani toplam nüfusun yüzde 40'ı sosyal medya kullanıyor. Araştırmalar günde ortalama iki saatimizi sosyal medyada geçirdiğimizi gösteriyor. Bu, her dakika yarım milyon tweet ve Snapchat fotoğrafı paylaşılması anlamına geliyor.

 

Sosyal medyanın yaşamımızda önemli bir yeri var. Ama sosyal medyada acaba sadece zamanımızı değil ruhsal sağlığımızı da mı feda ediyoruz. Aydınlı vatandaşlar gün geçtikçe daha da bağımlılık yaratan sosyal medya kullanımının genç neslin geleceğini olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.

 

SOSYAL MEDYA KULLANIMI KONUSUNDA EĞİTİM VERİLMELİ

 

Son dönemde sosyal medyanın birçok kişinin yaşamını kötü etkilediğini belirten Özkan Yıldız, “Bu konuda biran önce gerekli çalışmalar yapılmalı. Gerekirse sosyal medya kullanımı konusunda eğitim verilmeli. Günümüzde çocuklarımız küçük yaştan itibaren sosyal medya kullanıyor. Bir şekilde bunun önlemi alınmalı” dedi.

 

ÇEŞİTLİ HASTALIKLAR BAŞ GÖSTERİYOR

 

Gençlerin sosyal medya kullanımında ölçüyü kaçırdığını söyleyen Fatma Çetin, “Günümüz gençliği zamanının çoğunluğunu sosyal medyada geçiriyor. Çok fazla bağımlılık yapan uygulamalar var. Bugün baktığımızda sosyal medya bağımlılığı konusunda çeşitli hastalıklar ve problemler baş gösteriyor. Herkes sosyal medyayı olumlu yönde kullanmayı öğrenmeli” diye konuştu.                                                                                                                                                                                                                

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler