GÜNÜ KURTARIYORUZ

GÜNÜ KURTARIYORUZ

Türkiye genelinde artan koronavirüs vakaları sebebiyle alınan önlemler sonrası, Aydın'da bulunan birçok kafe 'Gel-Al' servise geçti. İşletmeciler ise durumdan şikayetçi.

Türkiye genelinde giderek artan koronavirüs kaynaklı vaka ve ölümler, yeni önlemlerin alınmasına neden oldu. 17 Kasım ve 30 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantıları sonrası alınan yeni yasaklar kapsamında kafe ve restoran tarzı işletmeler Gel-Al ve paket servis şeklinde çalışmaya başladı.

Alınan önlemler ise etkisini göstermeye başladı. Günlük yapılan test sayılarında görülen düşüş vatandaşa umut verirken, virüs kaynaklı ölüm sayıları yükselmeye devam ediyor. Yeni önlemlerin alınıp alınmayacağı ise merak konusu.

Koronavirüsün Türkiye'de ilk görüldüğü ve birinci pandemi dönemi olarak isimlendirilen aylarda ilk kapatılan işletmeler arasında kafe ve restoranlar da vardı. Temmuz ayına kadar kapalı kalan işletmelere devlet tarafından destek verilmiş fakat esnaf zor durumda olduğunu söylemişti. Birçok işletmenin kepenk kapattığı, kapatmayanların ise devlet destekli verilen krediler ile ayakta kalabildiği birinci pandemi döneminin bitmesi esnafı sevindirmişken, ikinci pandemi dönemine girildi.

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte Türkiye'de artan koronavirüs vakaları, yeni yasakların hayata geçirilmesine sebep oldu. 17 Kasım'da alınan kararlar sonrası Aydın'ın Sevgi Yolu, Kent Meydanı, Adnan Menderes Bulvarı ve Mimar Sinan Mahallesi gibi kafelerin sık bulunduğu bölgelerde birçok işletme Gel-Al olarak adlandırılan servis yöntemine geçti. Bu yöntemle ikinci pandemi dönemini atlatmaya çalışan kafe işletmecileri ise durumdan şikayetçi.

Çalışma yöntemlerinin değişmesi sonrası işlerinin sert bir şekilde düşüş yaşadığını ve günü kurtardıklarına şükrettiklerini belirten kafe işletmecileri, oluşan durumda yaşanan mağduriyetten şikayetçi. Devletin kendilerine birinci pandemi döneminde de yeterince destek vermediğini belirten işletmeciler, oluşan durum dolayısıyla çalışanlarını ücretsiz izne çıkardıklarını ve kafelerde çalışarak evine ekmek götüren insanların mağdur olduğunu belirtti.

İLKİ ÖDENEMEDİKİ İKİNCİSİ ÖDENEBİLSİN

Bazı esnaflar ise eve ekmek dahi götüremediklerini, saat 10:00'da açtıkları işletmelerinde siftahı 17:00'da yaptıklarını belirtti. Devletin yeni bir destek paketi açıklaması durumunda yine esnafa kredi verilmesi durumu olursa bu sefer geri ödeme yapamayacaklarını belirten bazı işletmeciler ise, "İlk kredilerin ödemesini yapamadık ki ikincisini alırsak ödeyelim." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler