Güzel günler geride kaldı

Güzel günler geride kaldı

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın ulusal bir gazeteye yaptığı açıklama Aydın gündemine bomba gibi düştü. Atay, aynı zamanda partilisi olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ateş püskürdü.

2019 yerel seçimlerinden kısa bir süre sonra aralarında soğuk rüzgarlar esen ve son dönemde şiddeti artan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Mehmet Fatih Atay arasındaki kriz bambaşka bir boyuta ulaştı. Yeni Asır Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Atay, Çerçioğlu’nu sert sözlerle eleştirdi.

Başkan Çerçioğlu'nun kendisine mobbing uyguladığını ifade eden Atay, "Bıktım artık. Köle olmamızı istiyor. Sen ne yaptın Aydın'a 14 yıldır, ne yaptın? Ben çok iş yaptım. Yaptıklarım nedeniyle ilçemde oylarım yüzde 71-72 çıkıyor. Çerçioğlu da buna çıldırıyor. O yüzden bana mobbing uygulamaya çalışıyor. Kaç kuşak siyasetçi gördüm, böyle bir varlık görmedim. Bu ve şürekası tarafından çektiğimi hiç kimseden çekmedim" diye konuştu.

"Çerçioğlu beni karalamak için kara kutusu olan birine ayda bir kaç defa yazdırıyor, bana dokundurtuyor. 20 yıllık meseleleri bile yazdırıyor" diyen Atay, "Bunlar 50 defa yazıldı. Hepsine tek tek cevap verdim, veririm. Kimseden korkum yok. Örneğin, Mercedes Maybach araba aldığımı söylüyor. Yalan. O araba kiralık. Ben mecliste bunu kaç defa anlattım, belgelerini gösterdim. Efeler'e gelip Fatih Atay kim diye sorun, size en güzel cevabı vatandaşlar verirler" dedi.

"Özlem Hanım kendisine köle olmamızı istiyor, köle" diyen Atay, "Vekillik yaptım. Benim babam ilçe başkanlığı yaptı. Bizim ailemizle, ceddimizle ilgili en küçük bir üçkağıtçılık, ahlaksızlık yoktur, olamaz da zaten. Benim babam devlet memuruydu 30-40 yıl hizmet etti. Ben milletvekilliği yapmışım, şimdi Çerçioğlu gibi birine mi kalmışım? Mobbing yapıyorlar. Oğlumla bile uğraştılar. Ben böyle bir aileden geliyorum. Bizim en ufak bir şeyimiz olsaydı, anamızı ağlatırlardı. Yok bir şey bulamadılar ki, hepsine cevap verebilirim. Ayıp ya" ifadelerini kullandı.

KUŞADASI'NDA 2007 yılında aldığı daireyi eski dairesini satarak edindiğini ifade eden Atay, şöyle devam etti: "Mobbing yapıyorlar, bunu herkese sorun. Efeler'de iki saat kendiniz dolaşın, tarafısız bir şekilde. Yemin ediyorum bıktım ya. Bu parti, Aydın'da Çerçioğlu partisi haline geldi. Bize bir delege seçimi bile yaptırmadılar ya. Bizim de adayımız var. Bizim adayımız mavi liste, onlar beyaz liste ile girecekti. 3 defadır mahallelere sandık koyuyoruz, yine mahallelere koyalım dedik. Hayır dediler, 'beyaz zarf kullanacağız' dediler. 'Ya mavi liste beyaz zarfta belli olur' dedik dinlemediler. 'Sandığın başında bizden birisi olsun' dedik, izin vermediler. İl Başkanı ile İlçe Başkanı sandığın başına oturdu, bizden de kimseyi almadılar. Beyaz zarf kullandırdılar. 50 derece sıcakta beton üstünde milleti bekletip insanları 2 kat yukarı çıkarıp oy kullandırttılar. Ya böyle bir parti olabilir mi ya? Ben Genel Başkan'a, belediye başkanları toplantısında bunu söyledim. 'Bu çok yanlış bir şey' dedim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler